Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: [ tuning] Ksenon / Bi Ksenow

Początkujący Użytkownik
    To może i ja się podepnę mianowicie mam takie pytanie mam xenony i wszystko jest super mam czyste odbłyśniki i klosze też, ale jedno mnie denerwuje, światła mijania ( H7 ) są żółte przy świetle xenonowym ( biało-niebieskim ) i teraz to pytanie na co zmienić żeby światło było takie same, znaczy kolor i nie pogorszyła się ich skuteczność próbowałem żarówek Philips Blue Vision, ale miały i tak żółty kolor przy xenonach słyszałem, że HID-y muszą się nagrzewać żeby były w pełni skuteczne tylko nie wiem czy to prawda i jeszcze drugie pytanie odnośnie halogenów ( HB4 ) też mam takie żółtawe światło czym to zastąpić żeby wszystkie 6 świateł miało taki sam kolor ewentualnie bardzo zbliżony była kiedyś na allegro taka siódemka, która tak miała wszystkie światła takie same, pewnie ją niektórzy kojarzą "E38 Alpina Look" co zastosować, gdzie to kupić, jakie są tego koszta, będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi bo już szukałem na różnych forach i nie dostałem zadowalającej odpowiedzi

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Biały będzie tylko xenon 4300 ...

Jeżeli chcesz mieć coś zbliżonego do białego a przy tym nie tracić na jakości świateł - to albo blue vision albo osram cool blue - bo one świecą prawidłowo.

Są różne zenony z marketów, które świecą bardziej na niebiesko , ale jakość i geometria tych żarówek jest bardzo marna .

Początkujący Użytkownik
    Próbowałem już Blue Vision i były żółte przy moim xenonie, Osram Cool Blue jeszcze nie próbowałem ale czy są dużo lepsze od BV? A może jakaś opcja wstawienia drugich xenonów czy dało by rade i jak się sprawa ma z halogenami czy może są halogeny xenonowe bo rozumiem że raczej marne szanse na jakieś żarówki które będą tak świecić jak xenon mówię o kolorze bo o mocy to jasne że nie będą miały takiej i do świateł mijania i do halogenów??

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    A jakie masz xenony - 4300 , 6000K ?

Cool blue to coś takiego jak blue vison, więc chyba większej różnicy nie będzie ...

Początkujący Użytkownik
    Nie wiem własnie bo mam auto od niedawna ale możliwe że więcej niż 4300 bo jak włożyłem BV to wyglądały jak zwykłe H7 które miałem poprzednio

Uprawnienia umieszczania postów