Pokaż wyniki od 1 do 10 z 87

Wątek: [ elektronika] PROGRAMOWANIE KLUCZYKA /zle wlozone baterie p

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 730d

To co napiszę to wynik moich doświadczeń - może to nie być prawda - wtedy może ktoś poprawi, ALE:
    wydaje mi się że bateria nie ma nic do twojego problemu. Komunikacja z kluczem (z kluczem w sensie IMMOBILISER) leci niezależnie - poprzez technologię podobną do RFID. (radiowo leci tylko odryglowanie drzwi, deaktywacja alarm)
    Wnioskuję - bo mam trzy klucze. jeden sprawny bateria OK - działa pilot itp
    drugi taki sam ale bateria padaka - tutaj otwieram zamek mechanicznie w drzwiach - zawsze włącza się alarm, ale jak tylko go włożę do stacyjki to alarm cichnie i auto odpala. No i trzeci - plastikowy - on w ogóle nie ma baterii i przycisków - a też działa - tak jak ten z padniętą baterią.

Inna sprawa że ostatnio zdecydowałem się na wymianę baterii (dokładnie wg tego DIY)- i teraz oba bateriowe klucze śmigają. trzeba było po wymianie wkodować go wg isntrukcji z neta (coś jak to) ale to nie ten temat - więc tak tylko ...

edit... trochę poszukałem i popatrz na to

jak byk napisano że battery nie ma nic do komunikacji z EWS - czyli to co powyżej raczej jest prawdą - więc narazie daruj sobie baterkę - to coś poważniejszego
    Ostatnio edytowane przez pacraf ; 11-01-2015 o 17:41

Uprawnienia umieszczania postów