Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 87

Wątek: [ elektronika] PROGRAMOWANIE KLUCZYKA /zle wlozone baterie p

Wychodzi na to, że wisisz nam honorowego browarka ;D

Gratuluję sukcesu. ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 4,4 M62TU; E36 coupe 2,8 M52
    Jeśli moge podpiąć sie pod temat bo "szukałem", chyba że źle szukałem....chodzi o kluczyk ale ten nowszy,plastikowy. Ma akumulatorek i ma ładować się podczas jazdy, na jakiej zasadzie jest to ładowanie ? Pytam bo używam tylko jednego przy którym jest breloczek z dodatkowym imobilajzerem a pozostałe leżą w domu, u mnie dwa lata,u poprzedniego właściciela raczej podobnie.

Przypuszczam, że ładowanie odbywa się drogą indukcyjną (kluczyk znajduje się w polu magnetycznym, a elektronika w środku kluczyka potrafi zamienić energię pola na napięcie do ładowania akumulatorka w kluczyku).

Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    ...ładowanie odbywa się drogą indukcyjną (kluczyk znajduje się w polu magnetycznym, a elektronika w środku kluczyka potrafi zamienić energię pola na napięcie do ładowania akumulatorka w kluczyku).
    Dokładnie tak

Kłopot w tym, że po latach taki kluczyk jest wart tyle ila sam waży czyli nic. Jak się akumulatorek nie wzbudzi w stacyjce to możemy go sobie złamac i wyrzucić :/

Może i ktos kombinował z przekładaniem baterii ale nie znam takiego przypadku

Procedura przypisania klucza jest dokładnie taka sama jak w starszych czarnych kluczykach w E38
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Vip Vip Awatar dealer25
    BMW
    e66 750Li
    w końcu działa:) wymieniłem baterie przypisałem kluczyk do auta i jest oki. Wpadłem do tego sklepu co kupiłem poprzednie niby "nowe" baterie i powiedziałem ze one się nie nadają do sprzedaży a Pani wielkie oczy "co Pan to nowe baterie, oryginalnie pakowane" :D bez komentarza

Cytat Zamieszczone przez dealer25
    w końcu działa :)
    Sylwekk - no to mamy następnego wiszącego z browarkiem ;)

Cieszę się ze się udało
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Vip Vip Awatar dealer25
    BMW
    e66 750Li
    nie ma problemu browarek będzie :) na wiosnę planujecie jakiś zlot?? jak pewnie będzie to na 2 końcu Polski:P

Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Sylwekk - no to mamy następnego wiszącego z browarkiem ;)
    Oby tylko takie problemy były ;D ;D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 4,4 M62TU; E36 coupe 2,8 M52
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    ...ładowanie odbywa się drogą indukcyjną (kluczyk znajduje się w polu magnetycznym, a elektronika w środku kluczyka potrafi zamienić energię pola na napięcie do ładowania akumulatorka w kluczyku).
    Dokładnie tak

Kłopot w tym, że po latach taki kluczyk jest wart tyle ila sam waży czyli nic. Jak się akumulatorek nie wzbudzi w stacyjce to możemy go sobie złamac i wyrzucić :/

Może i ktos kombinował z przekładaniem baterii ale nie znam takiego przypadku

Procedura przypisania klucza jest dokładnie taka sama jak w starszych czarnych kluczykach w E38
    Dzięki za info.
    A więc musze fizycznie spróbować pozostałe, można przypuszczać że mam "martwy" pęk kluczyków.

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Ja wrzucę swój problem.
    Coś się pokręciło (czt. auto dostała żona ;D ) i teraz przestawia mi się lekko fotel gdy otwieram auto. Wiem, że 7er może przypisać automatyczne ustawienie pozycji fotela do danego kluczyka!
    Tylko jak to się robi? Chciałbym w moim kluczyku zapisać pozycję w jakiej jeżdżę.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów