No i pięknie
Pamiętaj że filtry są dwa
Nie - pomysłów innych nie ma, ponieważ ten jest właściwy. Nic dodać nic ująć :)Zamieszczone przez rodzinabmw
No i pięknie
Pamiętaj że filtry są dwa
Nie - pomysłów innych nie ma, ponieważ ten jest właściwy. Nic dodać nic ująć :)Zamieszczone przez rodzinabmw
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
nie wiem po co ta wypowiedź? Możesz wyjaśnić? Jeśli chodzi o to że napisałem że są 2 pompki to ze śledzenia postow na tym i innym forum wynika że niektórzy właściciele nie mają pojęcia że są 2 pompki. A to że są dwa filtry to każdy, który kiedyś otwierał maskę w V12 wie bo widać jak na dłoni.Zamieszczone przez sylwek7
No cóż. Filtrów pod maska nie ma i nie wiem co to wspólnego ma do rzeczy.Zamieszczone przez rodzinabmw
sylwek7 nie miał na myśli filtrów powietrza :D Nie rozpoczynajcie niepotrzebnej dyskusji :P
Mam pytanie co do tego gazu, jeżeli jest takowa w aucie to lepiej mieć gdzieś z połowę w baku zeby nie zajechać pompki paliwa? Jakie są jej koszty i czy sytuacja ma się tak samo w e32 m60b30?
Dokładnie tak
Paliwa trzeba trochę mieć - 30 litrów powinno wystarczyć i to się dotyczy wszystkich silników. Niestety zbiornik jest w E32 płaski i paliwo chętnie odpływa z prawej strony, tym bardziej że prawą stroną stajemy na krawężnikach :)
Nic nie chcę wszczynać, a rozmowa się toczy o filtrach paliwa. Dlatego dziwi mnie spostrzegawczość usera :)
Z doświadczeń w moim e32 - wystarczy, że utrzymujesz w granicach 20 litrów.Zamieszczone przez mrekor
Przy ok. 10L jak staniesz prawą stroną w górę na krawężniku (przechył) - możesz mieć problemy z odpaleniem, bo pompa jest za słabo obmywana i troce opary siorpie, zamiast się kąpać w benzynie.
Soldierzaw
Twój problem powstał z tego, że czasem się zdarza, że pływak w baku lubi się - co prawda rzadko, ale jedna - potrafi się zawieszać i wtedy źle wskazuje, przez co doprowadziło "Cie do sytuacji pustynnej w baku.
Watro wymontować osprzęt pompy paliwa z pływakiem i przejrzeć, by ponownie nie przeżyć załamania...
Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...