Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: [e38] 750il 1995 rok

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    Witam serdecznie i powodzenia w odrestaurowywaniu Bawarki
    Nie bójmy się ratować ludzkiego życia, w razie wypadku starajmy się pomagać jak tylko możemy. Życie jest bezcenne nie da się go kupić..
    POZDRAWIAM WIELBICIELI MARKI BMW I RATOWNIKÓW MEDYCZNYCH

Zaawansowany Użytkownik Awatar bmw7
    BMW
    E38 725 tds
    Witam

Początkujący Użytkownik
    Fotek narazie niemoge zrobic, poniewaz w 7er jest odnawiany lakier i niewyglada narazie interesujaco, niewspominajac ze znowu cala porozbieralem do robienia :). Bardzo mozliwe ze to tylko podwojne szyby i nic wiecej waga w dowodzie i na brifie to 2185kg

ps. z ciekawosci pojade w przyszlym tygodniu na zlom na wage i ja zwaze.

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    hej
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750 iL
    Kolego,
    nie wiem jak bardzo przywiązałeś się do myśli, że masz pancerne auto. Mam nadzieję,
    że nie bardzo bo... ono na pewno pancerne nie jest
    2,2 tony to standardowa waga normalnej 750-ki.
    W tej wersji szyby również standardowo były podwójne klejone i gwarantuję Ci, że nie
    wytrzymają ostrzału nawet z broni krótkiej :D

Ale głowa do góry... I tak masz wspaniałe auto ;D
    e38 750 iL cosmosschwarz metalic / M73 / 1995

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Pancernych szyb to na pewno nie masz. Zresztą z tego co czytałem to wersja opancerzona miała również płyty w drzwiach, a nie tylko szyby. Podwójne szyby to zwykła opcja, ale przydatna. Ostrzału nie wytrzyma, ale z ciekawostek ostatnio jechałem 7 i na wysokości Zakroczymia gnoje zrzuciły mi cegłę wprost na przednią szybę. Mało tego że wytrzymała, to nawet rysy nie ma, a i gnojków dorwałem :D

Co do stanu twojej 750... no cóż, coś o tym wiem... Na początku uparcie szukałem V12, ale niestety obejrzałem ich całą masę i żadna w mojej ocenie nie nadawała się do użytku. Nie mam czasu na kapitalne remonty, tak więc postanowiłem kupić 740 4.4 i cieszyć się dźwiękiem V8 i mniejszą awaryjnością i mniejszą ilością podstawowych części eksploatacyjnych.

Pozdrawiam i witamy w gronie 7er ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez ginspirations
    Podwójne szyby to zwykła opcja, ale przydatna. Ostrzału nie wytrzyma, ale z ciekawostek ostatnio jechałem 7 i na wysokości Zakroczymia gnoje zrzuciły mi cegłę wprost na przednią szybę. Mało tego że wytrzymała, to nawet rysy nie ma, a i gnojków dorwałem :D
    Podwójne szyby w e32 oryginalnie są w 4 drzwiach i z tyłu. Z przodu zawsze szyba jest zwykła, laminowana tak jak w każdym innym aucie.

Pisałem kiedyś o tym w tym wątku:

http://forum.7er.pl/-wnetrze-e32-tyl...pelverglassung

Obawiam się że w e38 z podwójnymi szybami, przednia szyba też jest zwykła...
    Czarne e32 w benzynie!

Banned
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Obawiam się że w e38 z podwójnymi szybami, przednia szyba też jest zwykła...
    Też tak myślałem, ale to by było chyba nie możliwe, aby szyba wytrzymała rzuconą cegłę z wiaduktu? Myślałem, że skoro mam pakiet grubszych szyb, to i pewnie przednia jest wzmacniana. Nie wiem, jaki ma na to wpływ czujnik deszczu? Może przy czujniku montowali grubsze? ... ale to chyba bez sensu :D

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    nei ma opcji zeby szyba wytrzymala cegle . moze rzucali gabka pomarańczowa:) sorki zart taki. przednia szyba i tak jest podwojna jak w kazdym standardowym aucie. pomiedzy szybami jest jakas gruba folia przezroczysta, dzieki niej majac wypadek jak walnie przednia szyba to nie poranisz sie szkłem ,
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Banned
    BMW
    nei ma opcji zeby szyba wytrzymala cegle
    No ale ta jakimś cudem wytrzymała, nawet czujnik deszczu działa prawidłowo. Mało tego dorwałem dwóch z 4 gnojów którzy urządzili sobie zabawę w wrzucanie cegłami z wiaduktu. Obaj mają po 17lat i odpowiadają za stworzenie zagrożenia w ruchu drogowym. W aucie po za mną była moja żona i synek, jeśli to Ci nie wystarczy jako dowód możesz zawsze zadzwonić na ten komisariat i sprawdzić tą informacje. Tylko w jakim celu miał bym kłamać? :]

Uprawnienia umieszczania postów