Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Wątek: [pozostale] Jakiego LCM-a wybrać

Zaawansowany Użytkownik Awatar rosomak79
    BMW
    740i manual M60B40
    Cytat Zamieszczone przez lockbud Zobacz posta
    No i gitara :)
    Na pewno hula, bo mamy ten sam rocznik i był kodowany już u Ciebie. Najgorsze jest to przepinanie pinów. Żmudna robota, a dojście również do najłatwiejszych nie należy. Najważniejsze, że udało mi się to zrobić samemu. Jestem mega zadowolony-:)
    Pozdrawiam

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Cytat Zamieszczone przez rosomak79 Zobacz posta
    Na pewno hula, bo mamy ten sam rocznik i był kodowany już u Ciebie. Najgorsze jest to przepinanie pinów. Żmudna robota, a dojście również do najłatwiejszych nie należy. Najważniejsze, że udało mi się to zrobić samemu. Jestem mega zadowolony-:)
    Pozdrawiam
    Pokodujemy, nie ma problemu. Zrób jakiś manual z czynności :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar rosomak79
    BMW
    740i manual M60B40
    Cytat Zamieszczone przez ratovnik Zobacz posta
    Gratulacje. Zrób jakąś fotorelację z tego podpięcia zapodaj fotki, będzie dla potomnych.
    Jak ogarnę już wszystko do końca to zrobię jakieś fotki i wrzucę do "instrukcji". Obecnie pogoda deszczowa i nie chce mi się siedzieć na zewnątrz pod daszkiem -:).

Początkujący Użytkownik
    BMW
    7
    Odgrzebuje kotleta....

Mianowicie - jestem na etapie zmiany starego modułu LM z 1994 roku na LCM III. Jak wiadomo w LM była środkowa wtyczka 24pinowa, natomiast w nowym LCM III jest wtyczka 54pinowa.

Jako że moduł LCM III dostałem z uciętą już wtyczką to polutowałem przewody z istniejącej wiązki (rozebrałem starą 24pinową wtyczkę) do końcówek z otrzymanej kostki 54 pinowej. Każdy przewód odpowiednio kolorami.

Z istniejącej wiązki auta zostały mi 2 przewody koloru niebiesko-zółtego, które nie znalazły odpowiednika w wolnych przewodach z kostki 54 pinowej. Natomiast z kostki 54 pinowej zostało 5 przewodów wolnych: przewód z pinu 10, 13, 24, 32, 41.

Jeśli chodzi o zakodowanie to NCS'em nie mogę się połączyć z autem, a z BMWScannerem jest problem tego typu, że widzi jedynie niewielką ilość sterowników. (LCM nie widzi)

Cały mój problem polega na tym, że nie ma lewego kierunkowskazu (całej strony). Po włączeniu manetki na pozycję lewą nie słychać nawet klikania i mrugania strzałki na liczniku. Prawa strona jest jak najbardziej ok. Ponad to wyświetla się parę komunikatów na desce: poziom płynu sprysków itd.

Czy ktoś z forumowiczów, kto przerabiał ten temat jest w stanie mi podyktować co powinienem teraz podłubać? Czeka mnie weekend z WDS'em i łatanie tego wszystkiego od nowa, ale jako że zajmie mi to pewnie całe 3 dni to wolę się podpytać może jest gotowe rozwiązanie - łopatologicznie mi wytłumaczone.

Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    panowie a jak jest że zmianą z lcm ll na lcm lll w 735iA 98r. ?
    chciałbym kierunki US i odprowadzanie do domu, próbowałem ncs' em i nie da rady lcm ll zakodować :(
    Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez Kazikm3 Zobacz posta
    panowie a jak jest że zmianą z lcm ll na lcm lll w 735iA 98r. ?
    chciałbym kierunki US i odprowadzanie do domu, próbowałem ncs' em i nie da rady lcm ll zakodować :(
    Zaden wiekszy problem :)
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kazikm3
    BMW
    735iA 320ci cabrio
    czyli plug and play ?
    wystarczy kupić lcm lll podmienic i zakodować vin i przebieg i już ?
    Jeżeli miałbym ogolić się na łyso, nosić na szyi złoty łańcuch i „prać” ludzi kijem bejsbolowym, tylko po to, aby prowadzić na co dzień BMW E 38, robię to od razu.

Zaawansowany Użytkownik Awatar biemdablju7
    BMW
    E65 730D M57TU
    Podpinam się pod temat, interesuje mnie ta sama kwestia, chciał bym zmienić lcm II na lcm III, wszystko pasuje bez problemu, wtyczki się nie różnią?
    Moje 740i , 750i , 750i fl. , 750 iL, 730D http://7er.pl/showthread.php/34752-W...5%9B%C4%87-%29

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740IA M60, E39 525d
    Mam pytanie zmieniłem sobie lcm z II man. LWR na LCM III z ori xenonem nie dzial mi regulacja świateł mam zwykłe lampy nie xenon, przekodowałem lcm PASoftem żeby bylo manual lwr /no xenon lights i i tak nie działa regulacja przy właczeniu zapłonu silniczki lamp nie są testowane, co musze zmienić żeby to działało patrzyłem w plik man ale nie widze ni konkretnego żeby zmienić. W razie czego moge wkleić plik man.

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Przy samopoziomowaniu, silniczkami steruje moduł LWR, a nie sam LCM
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Uprawnienia umieszczania postów