Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 62

Wątek: [pozostale] Jakiego LCM-a wybrać

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    nie wiem z jakiego był auta, ja jak miałem robione to część kabelków właśnie z modułu chec control wylądowała w chyba środkowej wtyczce lcm, a sam moduł chec wyleciał z auta. Jest gdzieś za schowkiem pasażera. No i chyba ta środkowa wtyczka była zmieniana bo z lm do lcm nie pasowala, kurcze nie pamiętam już zbytnio.

Vip Vip Awatar seban123
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Blog
    1
    Komunikaty trzeba wykodować. Zmienić też trzeba rodzaj manetki w ncs.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    seban123 ten lcm jeżdził u mnie w aucie i działał z takimi samymi manetkami jak ma rosomak79 więc to nie wina manetek, komunikatów też nie miałem. Moim zdaniem to prawidłowe podłączenie + kodowanie do auta to priorytet.

Zaawansowany Użytkownik Awatar rosomak79
    BMW
    740i manual M60B40
    Lockbud - wielkie dzięki. Misja zakończona sukcesem. Po przeanalizowaniu schematów w WDS zmieniłem umiejscowienie dwóch kabelków i wszystko gra. Tak jak mówiłeś - "odprowadzanie do domu" - halogeny+wsteczny -:) ,długie działają, mruganie również. Mam satysfakcje, że zrobiłem to sam.
    Pozostało mi tylko pozbyć się komunikatów na zegarach i kropki (VIN + przebieg).
    O wtyczce wiedziałem, stary moduł ma 26 pinów a ten od Ciebie LCM III 54 piny - wtyczkę miałem-:), męczą mnie tylko te dwa komunikaty i zastanawiam jak się ich pozbyć- może faktycznie ma to coś wspólnego z tym modułem check?

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Gratulacje. Zrób jakąś fotorelację z tego podpięcia zapodaj fotki, będzie dla potomnych.

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    super że dałeś radę, kropka zniknie jak przekodujesz vin, km i zakodujesz, może wtedy znikną też komunikaty?

BMW
    740i manual M60B40
    Heh, spać mi to nie dawało dzisiejszej nocy-:), więc ten check control to jest CCM - (check control modul) i znajduje się za schowkiem pasażera nad modułem komfortu. Wtyczka taka sama jak w moim starym module świateł 26-pin tylko kolor zielony. Z opisu WDS wynika, że właśnie tam są wpięte kabelki przez które mam te komunikaty. Śmigam to rozebrać i jeśli się uda to na 99,9% pozostanie dokodować mój przebieg i VIN -:)
    Zdam relację wieczorem
    Pozdrawiam

d(-_-)b Vip Awatar ratovnik
    BMW
    E66 735Li
    Z ciekawości czekam na dalsze info :)

BMW
    740i manual M60B40
    Witam ponownie, tak jak obiecałem-:), znalazłem moduł CCM i z niego przepiąłem odpowiednio pin 3 (wash water level) do pinu 10 w LCM III oraz pin 4 (coolant level) do pinu 24. Wszystko to jest ładnie opisane w WDS -:). Po tym zabiegu brak komunikatów na zegarach. Została tylko nieszczęsna kropka. Ratovnik - będę pisał jak znajdę czas to będziemy kodować VIN i przebieg ,ok ?
    Pozdrowionka

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    No i gitara :)

Uprawnienia umieszczania postów