Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 62

Wątek: [pozostale] Jakiego LCM-a wybrać

Zaawansowany Użytkownik 7er User Awatar Jozymek23
    BMW
    730d e38
    ja posiadam sensory rls (czujnik zmierzchu i deszczu) + podstawka pod czujnik.
    wiecej info na pw

Zaawansowany Użytkownik Awatar rosomak79
    BMW
    740i manual M60B40
    Cytat Zamieszczone przez OskiUK Zobacz posta
    Jesli masz LM to niestety tak.
    Jak wygląda tow praktyce? Wtyczka zostaje ta sama i trzeba tylko odpowiednie przewody zamienić?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 728iA, E38 740iA
    Cytat Zamieszczone przez rosomak79 Zobacz posta
    Jak wygląda tow praktyce? Wtyczka zostaje ta sama i trzeba tylko odpowiednie przewody zamienić?
    Tu masz LM http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-535I-8...item2570853e20

a tu LCM http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-5-SERI...item4abf8d6577

Jak widzisz zupelnie rozne gniazda. Mialem gdzies linka do upgradu, jak znajde to wstawie

BMW
    740i manual M60B40
    Cytat Zamieszczone przez OskiUK Zobacz posta
    Tu masz LM http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-535I-8...item2570853e20

a tu LCM http://www.ebay.co.uk/itm/BMW-5-SERI...item4abf8d6577

Jak widzisz zupelnie rozne gniazda. Mialem gdzies linka do upgradu, jak znajde to wstawie
    to ja mam 3 wtyczki na pewno takie jak w 2 linku. kiedyś wyciągałem ten moduł i na bank mam 3 wtyczki. Zajrzę jutro po południu jak znajdę chwilę i się dokładnie przyjrzę i ewentualnie zrobię fotkę . Jak sięgam pamięcią to mam taki moduł : http://allegro.pl/bmw-e38-740-v8-m60...904141059.html

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Trochę błądzicie panowie.
    LM w E38 też ma 3 wtyczki. Kwestia taka, że część pinów jest podłączona do modułu CCM, który później został zintegrowany w module świateł(stąd nazwa LCM).
    Należy więc przepiąć piny z jednego modułu do drugiego.

Jak już kupować LCM to lepiej kupić od razu LCM III lub nawet IV. Jak za chwilę uwidzi Ci się dołożyć czujnik zmierzchu to bez co najmniej LCM IIIB(IV łatwiej dokodować) tego nie zrobisz.

Co do VIN i kodowania to mając moduł i twój vin(muszę go rozkodować w ASAP) bez problemu jestem w stanie dokodować LCM w innym aucie, tak żeby poprawnie działał w twoim aucie.
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 728iA, E38 740iA
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    LM w E38 też ma 3 wtyczki. Kwestia taka, że część pinów jest podłączona do modułu CCM, który później został zintegrowany w module świateł(stąd nazwa LCM).
    Przeciez napisalem, ze trzeba przepinac:p

Vip Vip Awatar lockbud
    BMW
    Było E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Jest dokładnie jak cursor napisał, myślę że w styczniu uda mi się w końcu podmiana i będę miał go luźnego, odezwij się z końcem stycznia to ci powiem co i jak :)

BMW
    740i manual M60B40
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta

Jak już kupować LCM to lepiej kupić od razu LCM III lub nawet IV. Jak za chwilę uwidzi Ci się dołożyć czujnik zmierzchu to bez co najmniej LCM IIIB(IV łatwiej dokodować) tego nie zrobisz.

Co do VIN i kodowania to mając moduł i twój vin(muszę go rozkodować w ASAP) bez problemu jestem w stanie dokodować LCM w innym aucie, tak żeby poprawnie działał w twoim aucie.
    Czyli gdybyś miał fizycznie ten moduł,a ja Ci podam mój nr VIN i przebieg to dokodujesz mi ten moduł?
    Nie kumam dalej z tymi pinami? Mam trzy wtyczki jak w tym module z aukcji w/w. Wytłumacz mi o które piny chodzi? Co i jak trzeba przepiąć? ja mam jakiś moduł CCM oprócz tego w słupku?
    Z góry dzięki za odpowiedź -:)

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Na początku, zanim pojawiły się moduły LCM, jego funkcję były rozbite na moduł LM(licht module) i CCM(check control module)
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

BMW
    740i manual M60B40
    Ok,czy ktoś dysponuje rozpiską pinów celem przepięcia ?, jeśli tak to proszę o info na priv
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów