Moi Drodzy dzisiaj wśliznąlem się pod auto aby sprawdzic w jakim stanie są połączenia wydechów(z uwagi na to,że będę zmieniał zbiornik chciałem w razie czego zamówic nowe w ASO)i zdziwilem się trochę bo u mnie wydech jest bez żadnych obejm czy innych polączeń,całość razem od kolektorów do końca.Zatem zamówiłem tylko nowe nakretki i uszczelki lączące wydech z kolektorami.Ale moja uwagę przykuło coś innego,otóż linki od ręcznego są trochę pordzewiałe i boje się,że jak będę je rozlączał to coś połamię...te koszulki na nich są takie popuchnięte i pordzewiałe.Gdzie sie rozłącza linki od ręcznego gdy sie zmienia zbiornik...przy kołach czy może można gdzieś w innym miejscu.Wydech rozumiem,że trzeba ściagnać czy wystarczy go trochę opuscić?Śruby od zbiornika i obejm zamówiłem nowe i wszystkie zaciski na węże też...lepiej pozakladać nówki,takie moje zdanie.Czy może ktoś opisać co i gdzie trzeba ogarnąc aby wymiana poszła sprawnie?
Cytat Zamieszczone przez dingo84 Zobacz posta
nic nie daje, ponieważ podczas tego zabiegu małe dziurki robią się coraz większe i w sumie robi się z nich jedna duża dziura. Poszukiwania innego zbiornika zakończyły się fiaskiem,
Zainteresował bym się tym zbiornikiem...pojawil sie dopiero jak kupilem swój,z ciekawosci zadałem pytanie czy to od benzyny i czy jest zardzewiały...zastanowiły mnie te naklejki z serwisu na nim,wygląda jakby ktoś go zamówił w ASO i zmienił a potem jhakimś cudem zbiornik trafił na allegro,może gośc rozbił samochód i z nowym zbiorniukiem trafil na szrot a teraz zbiornik jest na spraedaż...facet odpisał mi,że od benzyny i bez rdzy...tylko tyle a pojemność to nie problem,najlepiej kupic z obejmami od tego zbiornika a czy 85 czy 95 to i tak będzie pasował...link do aukcji http://allegro.pl/zbiornik-paliwa-ba...211697217.html Pozdrawiam.