Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: [audio] najzwyklejsze wejście AUX

:) wiedziałem że poznaniaki się odezwą :)

A np. świetny samochód. Swoje E38 kupiłem od klubowicza poznańskiego klubu bmw i spisuje się świetnie

flesz - również bardzo pomocna osoba :)

Jest jeszcze kilka innych spraw, ale to juz nie na otwarte forum ;)

Pozdrawiam poznaniaków :papa:
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez tomassi99
    Cytat Zamieszczone przez Greg38
    ....to od razu uzyj fm transmitera. Bedzie tanio, latwo i stereo.
    Podepnę się pod temat. Jakiej firmy byś polecił? Słyszałem różne opinie i nie wiem co wybrac żeby to w miarę działało.
    Transmitery FM mają bardzo słabą jakość ze względu na kompresję dźwięku wymuszoną przez sposób przesyłu. Lepszą jakość daje kasetka. Żaden transmiter nie da dobrej jakości dźwięku. To co słychac z radia pochodzi z nadajników i konwerterów za XXXXXXzł a i tak brzmi paskudnie. Wejście aux w samochodzie wymyślił jakiś kretyn, szkoda było dodatkowego kabelka na stereo, więc dali mono. Bez sensu.

Flash, jeśli wiesz którędy się dobrać do jakiegoś line-in, to pewnie mikołaj zawita w styczniu ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    mam takiego zdolnego elektronika u siebie w zespole... u mnie pokombinował i mam mp4 na jacku :D stereo świetne, w twoim także sie znajdzie

sylwek7, maszyna chodzi??

Cytat Zamieszczone przez Flashpointman
    sylwek7, maszyna chodzi??
    Booosko

Jeszcze raz dzięki za tamta pomoc :)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Najprościej wpiąć się w głowicę z magnetofonu z sygnałem, a samą głowicę odpiąć. Wtedy po wrzuceniu jakielkowiek kasety włączymy naszego "aux'a"
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    cursor, tak nie do końca, w przypadku magnetofonu w moim był problem ze starym mechanizmem (wyłączał lub autorewers się przełaczał, dodatkowo wykrywał dłuższe przerwy w nagraniach i takze kombinował) Wpięcie się w samą głowicę takze nic nie daje, ponieważ w mechaniźmie musi być kaseta, i się obraca wszystko, inaczej nie idzie sygnał. Najprościej jest wykorzystać sygnał AM, którego chyba raczej nikt juz nie słucha... :D

Vip Vip
    BMW
    Nie mam
    Zawsze można wpiąć się za magnetofonem ;)
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    cursor, heh, jeśli to proste to podaj rozwiązanie, bo ja wiem, że łatwo nie jest. Musiałbyć wiedzieć jak jest sterowanie sygnałem przez procek, bo jeśli nie ma kasety i nie ma głosu na wejściu od głowicy kaseciaka to się automatycznie przełącza na FM i ...

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Flashpointman
    Najprościej jest wykorzystać sygnał AM, którego chyba raczej nikt juz nie słucha... :D
    Moze napiszesz cos wiecej w temacie - robi sie interesujaco.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745iLi320i
    http://www.bimmerboard.com/forums/posts/134100

to jest już w temacie na forum 7er, w radio trzeba odszukać ten układ, sygnał AM jest mono, ale kosć zazwyczj jest przygotowana na stereo tylko jest zrobiona zworka na wejściu, jeśli tą zworkę rozłączymy mamy normalne wejście aux :D

co do tego co jest pod tym linkiem, trzeba jeszcze kondzie dodać na wejściu bo jest 4,5V a to troszkę za dużo.

Rokr przyjedzie do mnie to rozpoznamy temat, możliwe, że będzie trzeba polatać z radio do samochodu i spowrotem pare razy aby było idealnie.

Uprawnienia umieszczania postów