Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Wątek: Średnie spalanie LPG E38 740i ? 25L / 100 ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar l_mariuszjunior
    BMW
    E38 740i M62B44
    Cześć dzisiaj nasza 740i M62B44 96r na trasie Chełm-Zamość-Chełm-Włodawa-jazda wokoł j.Białego-Chełm około 300km 100-140 km/h i częste wyprzedzanie na kick down :hihi: spalanie wyszło 9,8-9,5l LPG/100.Fotki: http://yfrog.com/5odsc00531ocj http://yfrog.com/fvimg1119ej http://yfrog.com/afimg1120j http://yfrog.com/20img1121uj
    B-ędziesz M-ógł W-yprzedzać

Cytat Zamieszczone przez l_mariuszjunior
    częste wyprzedzanie na kick down :hihi: spalanie wyszło 9,8-9,5l LPG/100
    Sorry, ale nie wierzę. Sam się powożę podobnym wozem i nie uwierzę że sprawny silnik 4.4 spala poniżej 10 LPG przy częstych wyprzedzaniach.
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    1. To co pokazuje na wyświetlaczu może mieć mało wspólnego z rzeczywistością.
    2. Samochód może jeździć na ubogiej mieszance (ale jak bardzo musi być uboga, żeby przy częstym wyprzedzaniu spaliła 10l/100).

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Cytat Zamieszczone przez l_mariuszjunior
    częste wyprzedzanie na kick down :hihi: spalanie wyszło 9,8-9,5l LPG/100
    Sorry, ale nie wierzę. Sam się powożę podobnym wozem i nie uwierzę że sprawny silnik 4.4 spala poniżej 10 LPG przy częstych wyprzedzaniach.
    Ja ostatnio jeździłem 4,4 w 6 biegowym manualu po Warszawie i okolicach ( Wołomin, Zielonka ), zalałem 37 litrów i zrobiłem na tym 275 km.

I gdybym nie zalał i nie jeździł do wyczerpania gazu ( a zalewane było na pusty zbiornik LPG ) to też bym nie uwierzył że 740i po Warszawie może spalić 13,4 litra gazu. Może wyszło mniej bo coś tam zostało w butli, przełączyliśmy na benzynę przy pierwszym piknięciu.

Prędkości?? Jak to po Wawie dość dynamicznie, pamiętam że kilka razy było coś koło 200, ale to nie ja kierowałem. Na pewno nie było żółwie tempo bo mieliśmy dość sporo spraw do załatwienia.

Dodam że nie było to moje auto bo 1 mam automat po 2 nie mam lpg.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik Awatar Marcin-e32
    BMW
    E32 '92 735i
    Cytat Zamieszczone przez bitek-bitek
    Jak to po Wawie dość dynamicznie, pamiętam że kilka razy było coś koło 200, ale to nie ja kierowałem. Na pewno nie było żółwie tempo bo mieliśmy dość sporo spraw do załatwienia.
    Pogratulować kierowcy :?

Ja tam mam M30B35 i w trasie mi chłepcze 12/13 lpg (Tak, wiem że nie na temat.)

Pozdrawiam,
    Marcin

no dobra - przechwałki to jedno, ale wciąż nie na temat.

Ja bym się przyjrzał pracy sond lambda i przepływomierzowi. 25 ltr/100km to i duzo i zarazem do przyjęcia. Wiadomo - zależy jak kto jeździ.

Sam po ostatnim weekendzie jestem bardzo niemile zaskoczony spalaniem swojego auta, więc polatam na PB, oblukam jak adaptacje i jak pracują w/w elementy. Może się coś poprawi.

Odpowiadając na post 2x wyżej - mając okazję jechać 200km/h w Warszawie nie masz pojęcia o warszawskich korkach i nie mamy za bardzo czego porównywać. Jak są korki to jest cud jak da się 60kę rozwinąć :/
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Zaawansowany Użytkownik Awatar BRABUS
    BMW
    E32 735iL & Espace4 & K1200RS ;)
    740i manual - instalka na dwoch parownikach, w trasie tempomat do 160 - 13-14 ltr gazu, miasto do 15 tys ponizej 20 ltr.
    druga 740i manual - bez gazu, tempomat na 110 - ok 9 litrow - mozecie nie wierzyc, ale kumpel nie uwierzyl jak komp pokazal 8,5 litra ;)
    http://7er.pl/signaturepics/sigpic2642_1.gif

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 M51 , E39FL S62
    Witam Ostatnio Postanowiłem Doposażyć mojego TDeSika i pojechałem po części do Skarbnicy 7er w Skierniewicach z Z Kontrowersyjnym (nie tylko na forum) NikośWariat'em może nie będę mówił na temat jego osoby natomiast powiem na Temat spalania jego samochodu bo pewnie jest to te samo autko o którym Kolega Bitek jechał

Przyjechał do mnie z kompletnym pustym zbiornikiem przełączał się już na benzynę przy dodaniu pedału gazu przy ruszaniu
    Pojechaliśmy na Stacje zatankował za 40zł na BP gazu po 2,18 czyli 18,34 Litra gazu
    Pojechaliśmy Do Skierniewic następnie w Skierniewicach okazało się że zapomniałem wypłacić kasy z bankomatu i było poszukiwanie po Skierniewicach bankomatu Euronetu które trochę trwało
    Po udanych zakupach wracaliśmy do Warszawy , i jak to było do przewidzenia trafiliśmy na gigantyczny korek od Janek przez Raszyn , Okęcie oraz Tunelu we Włochach w drodze do mnie na Bemowo

Finał jest taki autem od Tankowania (ja Tankowałem) auto Zrobiło 198 km i podczas jazdy w trasie z Prędkościami 100~130 i 2 próbami prędkości od 100 do 200 i od 100 do 250 i staniem Korku starczyło na wjeździe do warszawy 18,34 Litra gazu

Na wyświetlaczu OBC Spalanie miał bo sam Skasował wyszło 8,1 Litra jak wychodziłem do domu

Zapewne gaz mu się skończył w drodze do domu i jestem pod wrażaniem 9 litrów gazu może palić 2 tonowe auto w V8 o pojemności 4,4 litra , sam bym w to nie uwierzył gdybym nie tankował

Sam jestem zniesmaczony bo mój TDS (automat) przy takiej jeździe spalił by 7 litrów ON

7 Litrów ON to 4,40 wychodzi około 30zł za 100km , 9 litrów gazu to mniej niż 20zł

w dodatku auto ma moc i przyspieszenie które daję wielką radość a u mnie jest tylko sama frajda jazdy 7er

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7

Odpowiadając na post 2x wyżej - mając okazję jechać 200km/h w Warszawie nie masz pojęcia o warszawskich korkach i nie mamy za bardzo czego porównywać. Jak są korki to jest cud jak da się 60kę rozwinąć :/
    Nie wiem sylwek7, na moście siekierkowskim bez problemu pojechaliśmy 200, to auto było piekielnie szybkie, co do korków do jeździłem po Wawie od 10 rano do 23 w nocy różnymi trasami więc było wiele momentów kiedy mogliśmy jechać szybciej niż 60 km.

Auto rzeczywiście należało do Nikosia, specjalnie nie pisałem do kogo ale skoro kolega wyżej już napisał to mogę potwierdzić, auto ma piekielnie szybkie a jego instalacja LPG to majstersztyk.

Kwestii spalania nie będę opisywał bo i tak nikt nie uwierzy, trzeba samemu się przejechać i zobaczyć.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Początkujący Użytkownik
    witam,mam 740 m60 w instalacji STAG 8i spalanie mam w zakresie 17-19 litrów gazu,z tym ze sam mape wtrysku gazu sobie ustawiłem,oczywiscie mówie o normalnej jezdzie.pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów