Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 67

Wątek: ile za zadbane e32

Widzę, że wyniknęła delikatna sprzeczka więc koledzy apeluje o spokój. Macie gorące głowy :591:

Inna sprawa że to trochę nie na temat który - dla przypomnienia - brzmi: Ile za zadbane E32

Ja wiem jedno. Za zadbane egzemplarze trzeba dać sporo, ale zadbane widać juz na pierwszy rzut oka.

Niedawno było na warsztacie E32 750i (czerwone :/) z przebiegiem 130kkm (!) i powiem Wam - istne cudo. Mogę śmiało powiedzieć ze to jeszcze nowy samochód. Drzwi sie zamykały leciutko, pachniało w środku zapachem BMW (niektórzy wiedzą o co chodzi ;)), po prostu gdzie okiem nie sięgnąć - malinka

Na pytanie czy sprzeda i za ile Pan w wieku około 35-40 lat powiedział że to trzyma dla syna.

od 12 lat :)
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Ja też mam schowane w garażu E23, które jest w naszej rodzinie od 1991 roku ...

Samochodzik stoi i czeka na odrestaurowanie .

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    marcindrifft,nie ucz mnie o 528 bo miałem takie dwie!Mimo że 528 jest nowsze itd i lżejsze ma tylko 0,6sek do setki lepiej.Więc nie wiem czy tak bedę swoją cofał.

Po drugie...zobacz katalogowo bo nie będe poruszał tematu że m60b30 ma ciut słabiej niż m30b35.

Po trzecie...chyba nie miałeś 528i i nie wiesz ile tam głowica wytrzymuje przy ostrej jeździe ;) Powiem ci ze nie dużo.

A to ze twój kumpel ma 90mil w e32 to tylko nieliczni w to uwierzą.Takie rzeczy tylko w erze a nie w aucie które ma 20lat.
    Dzuda to zapraszam do mnie do ERY! :what:
    Moje autko skonczy w wakacje 20 lat, a przebieg w tej chwili to troche ponad 71tys mil (w pelni udokumentowane!) :P

Co do osiagów, to chociaz uwielbiam moje autko, to niestety musze przyznac ze kolega swoja e34 525i 24V manual spod swaitel mnie odstawia, wiec takie e39 528i radziloby sobie jeszcze lepiej.
    Ale przeciez nie o to chodzi majac 7ke, bo to nie jest auto do wyscigów spod swiatel, tylko komfortowa lizumyna do szybkiego poruszania sie po autostradach, a tam przy wiekszych predkosciach takie 525i juz nie da rady, chociaz 528i pewnie jeszcze da.

Co do cen zadbanych egzemplarzy to powoli e32 w dobrym stanie zaczynaja isc w góre.
    Nie jestem w stanie powiedziec co sie dzieje na polskim rynku, ale w UK liczba e32 do sprzedania w prywatnych ogloszeniach strasznie spadla w porównaniu do np lat 2006-07 Teraz glównie mozna znalezc tanie e32 na ebayu, chociaz tez juz nie za duzo, albo zaczynaja sie pojawiac dopieszczone egzemlarze w ogloszeniach w cenach 3 - 5 razy wyzszych niz te z Ebaya.

Sam swoja 7ke zaczynam teraz dopieszczac i niestety zaczynaja wychodzic powoli mankamenty malego przebiegu takie jak np rdza, bo wiecej stala niz jezdzila, oraz fakt ze wiekszosc podzespolów jak np teraz zawieszenie mam do wymiany, bo jest wciaz oryginalne i mimo malego przebiegu 20 lat robi swoje.

Ja osobiscie nie mam problemu wpakowac w moje auto wielokrotnosc ceny zakupy, zeby doprowadzic je do zadbanego stanu, bo robie ja dla siebie i nie mam zamiaru sie z nia rozstawac, ale ktos kto mysli o zakupie starszego auta musi zdac sobie z tego sprawe.

Fajnie miec klasyczne auto, ale doprowadzenie i utrzymanie takiego auta do klasycznego stanu troche kosztuje, bo inaczej to mozna miec nie klasyczne, a jedynie stare BMW, które powoli degraduje sie z kazdym kolejnym wlascicielem! :(
    Oj 7-ko 7-ko!
    Dlaczego Cie sprzedalem...??
    ...Nie mialem wyjscia niestety!

Ale na szczescie po 7 latach powrócilas - rok mlodsza, z lepszym wyposazeniem i z o polowe mniejszym przebiegiem!

Zaawansowany Użytkownik Awatar MCGUMA
    BMW
    e32 735i, e46 318, ex(e30 325i touring, e30 325i coupe, e30 318 sedan, )
    Cytat Zamieszczone przez marcindrift
    Ale 735i na m30 to raczej kiepsko wypada w konfrontacji jeśli chodzi o dynamike silnika/wagę nadwozia. Sprawdzone wielokrotnie...
    Jakąś padaczką jeździleś,sam mam e32 z tym silnikiem,były też inne ale uwielbiam m30b35 i nigdy złego słowa na ten silnik nie powiem.Trzeba dbać,to się będzie miało czym jeździć!!

Do zabaw po mieście mam e30 325i 24v i wystarczy.

W trasie nie widze innego auta jak e32 i e38 bo to inna bajka,nie ma co porównywać e39 bo jakieś żarty chyba.

Jeszcze raz powtórze dobre m30b35 bardzo dobrze sobie radzi z 2 tonami!!!!!!!!!!
    Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Panowie - dajcie już spokój, bo to bezsens !

Podsumowując - dobre e32 jest warte tyle ile ktoś za nie zechce zapłacić .

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez Aper
    Co do osiagów, to chociaz uwielbiam moje autko, to niestety musze przyznac ze kolega swoja e34 525i 24V manual spod swaitel mnie odstawia
    Silnik silnikowi nie równy.Kolega mój też ma 735 (i potrafi rewelacyjnie jeździć,dużo lepiej niż ja) a np różnica jest taka duża między silnikami że nawet moja dziewczyna odstawia go bez żadnego mrugnięcia okiem ;)

Zobacz sam do jakiej kwoty sięgają ceny zadbanych lub wyczesanych E32,powalają na kolana :) http://www.autoscout24.pl/List.aspx?...t=price&pool=1

Mi się np podoba ta sztuka http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=vgtgzj1i1npo

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Silnik silnikowi nie równy.Kolega mój też ma 735 (i potrafi rewelacyjnie jeździć,dużo lepiej niż ja) a np różnica jest taka duża między silnikami że nawet moja dziewczyna odstawia go bez żadnego mrugnięcia okiem ;)

Zobacz sam do jakiej kwoty sięgają ceny zadbanych lub wyczesanych E32,powalają na kolana :) http://www.autoscout24.pl/List.aspx?...t=price&pool=1

Mi się np podoba ta sztuka http://www.autoscout24.pl/Details.aspx?id=vgtgzj1i1npo
    Nie mówie tutaj o silniku, czy jest slabszy w porównaniu do innych M30tek czy nie, tylko zekatalogowo 525i ma 8.6s do 100km/h dla manuala, a 735i 9.0s dla automatu (manual 8.3s)
    Na dodatek to automat nie jest zbyt zrywny ze startu.

Wracajac do tematu cen to widze ze w niemczech juz sobie cenia dobre e32. :)
    Niestety w UK uzywane auta sa ogólnie dosc tanie, wiec bedzie musialo minac jeszcze wiele lat, zeby zaistniala podobna sytuacja. Narazie e32 jest ciagle postrzegane jako stare, tanie duze auto, choc ta role w duzym juz stopniu przejelo e38.

Ta 750i co pokazales jest piekna, jak nówka, ale wiadomo ze cena zaporowa i juz tylko dla jakiegos kolekcjonera, chociaz teraz to jeszcze ciezko jest mi sobie wyobrazic kogos zainteresowanego takim autem za takie pieniadze.

Moja tez chce powoli doprowadzac do ladnego stanu, ale tez chce ja troche zmodyfikowac, wiec niestety az tak oryginalnego auta juz nie bede mial! ;)
    Oj 7-ko 7-ko!
    Dlaczego Cie sprzedalem...??
    ...Nie mialem wyjscia niestety!

Ale na szczescie po 7 latach powrócilas - rok mlodsza, z lepszym wyposazeniem i z o polowe mniejszym przebiegiem!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez MCGUMA
    uwielbiam m30b35 i nigdy złego słowa na ten silnik nie powiem

I właśnie dlatego twoje e32 zawsze będzie dynamiczniejsze od e39 528i

A to że dobrze sobie radzi z '2 tonami' to każdy wie (i za to właśnie tę markę sobie cenimy), choć wcale nie znaczy to że jest bardziej dynamiczna od e39 528i, zwłaszcza jesli kofrontuje się e32 w automacie. Każdy potrafi policzyć stosunek masy do mocy i momentu i nie ma co się tu unosic że 'moje takie super -bo takie właśnie mam' tylko przyjąć chłodne fakty jak na dorosłego faceta przystało... :617:

Dzuda, to co wkleiłeś mnie powaliło!!! w życiu nie spodziewałem się takich cen

Aper nie bądź taki skromny, twojemu dyliżnsowi niewiele brakuje do świetności
    Shadowline 740i w manualu :]

Cytat Zamieszczone przez xsilver
    Podsumowując - dobre e32 jest warte tyle ile ktoś za nie zechce zapłacić .
    I to jest chyba podsumowanie tej dyskusji....

Jeśli ktoś poszukuje e32, powinien robić to ze świadomością ewentualnych kosztów. Jeśli szuka samochodu na rok, niech kupi jakiś tani (4-5 tys.) egzemplarz. Jeśli szuka auta na lata i ma zacięcie kolekcjonerskie albo po prostu darzy ten model szczególną sympatią, niech wyda więcej, stosowanie do stanu. Tu punkt widzenia zależy ewidentnie i wyłączenie od upodobań poszukującego. Ja wiem, że nie kupiłbym e32... Po prostu nie jest to mój styl. Stąd kwestia 6 czy 10 tys. nie istnieje. Wolę przeznaczyć te pieniądze na modyfikacje mojego e38.... Wielu pewnie uzna to skrzywienie za nierozsądne albo nawet głupie... No i co? Nic, to są wybory indywidualne każdego z nas. Dzuda, taka prośba - nie nakręcaj niepotrzebnie atmosfery, skoro masz zastrzeżenia do e39, to go sprzedaj. Są tańsze samochody, mniej awaryjne i tańsze w serwisowaniu, a można się nimi doskonale przemieszczać. ;D

Początkujący Użytkownik Awatar Stvstifler
    BMW
    E32 750iA
    Kolego marcindrift może i masz racje z tym co napisałeś. Kumpel zarejstrowany też tutaj na forum ma E38 740 w manualu 6 biegowa skrzynia i roznice widać i to dużą.

Uprawnienia umieszczania postów