No właśnie szpachla na głównych elementach karoserii... czyli auto na krótko i raczej na pokaz no i jeszcze całkiem sporo tanich E38 to przekładki z anglików...
Ale ja dalej chce E3 za 1000 pln :)
Pozdrawiam
No właśnie szpachla na głównych elementach karoserii... czyli auto na krótko i raczej na pokaz no i jeszcze całkiem sporo tanich E38 to przekładki z anglików...
Ale ja dalej chce E3 za 1000 pln :)
Pozdrawiam
Ja używam tych dwóch aut na co dzień (e32,e39).Uważam że e32 lepiej się śmiga.Na e39 już patrzeć nie mogę i jeszcze ten ohydny środek auta :razz:
Jeśli ktoś się zastanawia nad E39 lub E32 to zdecydowanie polecam E32(no chyba że M5 to wtedy silnik rekompensuje takie detale jak wnętrze auta :622: )Ewentualnie 540 6b touring a takie auta jak 520,523,528 to jak dla mnie śmiecie.Nie dość że nie jedzie to duuzo pali i brzydko wygląda.Ale to tylko moje zdanie...
Chyba grubo przesadzasz Dzuda ;)Zamieszczone przez Dzuda
Chyba nie ma porównania kwotowego M5, 540i (szczególnie touring 6-gang) czy takich "smieci" jak reszta E39 do E32.
Trochę się zapędziliśmy Panowie.
Swoją drogą E32 to nadal piękny wózek i szukaj kolego - opłaci się
4.0 paliło sporo, ale już 3.0 V8 jechało dobrze i przyzwoicie paliło.
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Bardzo polecam V8 w połączeniu z manualna skrzynia. Niskie jak na E32 spalanie wystarczająca moc do wyprzedzania nawet na 5 biegu. Choć nie ukrywam że korci mnie SWAP na 4.0. Ale brak € odwleka operacje.
witam:) jestem nowy na forum, w nowym roku chce kupic e32i byc wreszcie posiadaczem wymazonej 7er ;)
dostane cos sensownego w cenie do 9 tys? najlepiej r6:) ta ze zgorzelca wyglada zdrowo tylko cena strasznie niska i ten blos....
powiedzcie mi jeszcze ile wychodzi ubezpieczenie takiego auta? nie mam znizek za to same zwyzki :D moge ew zostac wspolwlascicielem z osba ktora ma 60% znizek
dzięki za pomoc[/quote]
Ja mialem to samo jak szukalem. Mialem wczesniej e34 kilka sztuk. Przymierzalem sie do E39 ale niestety za 17 000zł mozna dopiero kupic taka do jezdzenia. Potem inne wydatki i na samochod niewiele zostalo. Postanowilem ze bedzie to E32 klasyk ktorych juz coraz mniej ale jednoczenie ktorym da sie poruszac na co dzien. Szukanie oczywiscie od najtanszych- kwoty rzedu 4tys zł. Nie trafilem ani na jedna abym nie musial sie jej wstydzic. Swoja kupilem za 6000zł ale wlozylem juz 2000zł z ubezpieczeniem rejestracja kolami zimowymi naprawa klimy zawieszenia z tylu i wymiana tlumika. Teraz juz mi zostalo zawieszenie z przodu i utrzymywanie w stanie idealnym. Moja 7 jest jednym z ladniejszych bmw w moim miescie jednak to kosztowalo pracy i pieniedzy
Lepiej szukaj tych za cene srednia lub wyzsza. Jak kupisz tania to tylko sie zniechecisz do BMW. Ja nie wierze że ktos dobre E32 z jakim kolwiek silnikiem, zadbane mechanicznie i wizualnie odda za 4 tys czy nawet 2 tys. Takie szroty tylko psuja opinnie naszym wypieszczonym zabawkom. Nie naprawiane niedoinwestowane ktos sie chce pozbyc przed lawina napraw jakie sie przypominaja od dluzszego czasu. Jak ktos sie zapyta ile dalem za swoja to mowi ze przeplacilem bo widzial takie za 3000zł. Tylko takie za 3000zł co stoja z kartkami pod blokami potem widze cichcem odtawione na autozlom.
Wiec kolego szukaj i jeszcze raz szukaj i nie spiesz sie. Ja sie pospieszylem bo potrzebowalem samochodu.
Hmm,przesadzam??Powiedz mi jakie ma zalety 520 i 523 do tego w automacie?Spalanie na poziomie 20L,przyspieszenie bardzo marne.Po wymianie siedzeń miejsca jak na lekarstwo.Może przez to że mam ori zawias ale słabo trzyma się w zakrętach,jak szybciej jadę to "wieje" w aucie.No z 2,8 może ciut przesadziłem no bo to już coś tam jedzie chodź bez szału.Zamieszczone przez Słowik
540 6gang można kupić dość tanio i będzie to tak samo zużyte auto jak ta 520 a może nawet i mniej.
O silnikach w e32 nie zaczynajmy bo to nie ten temat i wielokrotnie było już o tym na forum ;)Zamieszczone przez rodzinabmw
Ja ze swojej strony postaram się wyklarować temat ubezpieczenia OC. Ja zrobiłem tak: ubezpiecz w PZU ( w tym roku było/jest 25% zniżki na OC). Nie idź na współwłaściciela jeśli nie musisz, jak nie masz zniżek to weź kogoś z rodziny kto ma full zniżek. Samemu zarejestruj na siebie jakiegoś komarka czy cuś. Jak będziesz współwłaścicielem to Ci słono doliczą do składki. Ja za swoją w tym roku 605,00 zł OC +NW zapłaciłem na 50ciu% zniżki więc nie było źle. Nie wiem tylko czy ta zniżka w PZU ciągle obowiązuje.
Tu masz link :D
http://www.pzu.pl/?nodeid=1670
Dzuda - 528 nie jedzie ? :hah: :hah: To twoje 735 stoi w takim razie w miejscu a nawet się cofa ;)
Panowie - bez przesady - jak ktoś jest czopkiem to kupi nawet rower ze spawaną i szpachlowaną ramą ...
Panowie co innego np E3 do postawienia w garażu i pieszczenia, a co innego samochód do jazdy na co dzień po mieście ...
Ja koledze tylko pokazuje, że są inne możliwości niż pchanie się w 20-letnie e32 ... A samochód wybierze on - więc nie wiem o co ta wrzawa ...
Faktycznie są inne mozliwosci niz pchanie się w iluśtam letnie e32, zwłaszcza zautomatyzowane m30, bo to wogóle nie jedzie ;) Kumpel z którym mieszkam ma e39 528i. Fakt, szału to to nie ma w środku i jakies takie niedorobione w porównaniu z moim e32 a różnią je tylko dwa lata, zeżarte w cholerę itp... Ale 735i na m30 to raczej kiepsko wypada w konfrontacji jeśli chodzi o dynamike silnika/wagę nadwozia. Sprawdzone wielokrotnie...
Ponadto dlaczego nie wspomnieć o silniku, przecież kolega chciał tylko zarekomendować V8 sprzężoną z manualem (co zresztą czynię i ja bo to zupełnie inne auto) a nie gasić np. m30-stki.
Peace and love, przecież wszyscy kochamy to samo...![]()
Shadowline 740i w manualu :]