Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 67

Wątek: ile za zadbane e32

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 735iA 88'
    Cytat Zamieszczone przez marcindrift
    Ale 735i na m30 to raczej kiepsko wypada w konfrontacji jeśli chodzi o dynamike silnika/wagę nadwozia. Sprawdzone wielokrotnie...
    może i to nie jest wyścigówka spod świateł ale 7 to klasa samochodu która swoją dynamikę wykorzystuje w warunkach autostradowych a nie w wyścigach ulicznych, nie wiem jakie egzemplarze sprawdzałeś ale musiały być mocno zjechane i zagazowane skoro tak kiepsko według ciebie wypada M30B35

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    to ja wrócę lekkim OT do kwestii OC. Ja w PTU mając OC na siebie (bez zniżek i wzwyżek) miałem wyliczone 780 PLN za E32 750 - na rok czasu, za pierwszy rok zapłaciłem 1.500 PLN - ale moja to wina, bo spóźniłem się z płatnością przez gapiostwo jedyne 8 miesięcy... Aktualnie jednak mam ubezpieczone w MTU "Hestia" i wynosi wraz z 60% zniżki 503 PLN/rok (ojca dokooptowałem do dowodu rejestracyjnego betki).

Trzeba szukać, kto szuka ten znajdzie :]
    usługi i bezpieczeństwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Cytat Zamieszczone przez Arkus
    ...nie wiem jakie egzemplarze sprawdzałeś ale musiały być mocno zjechane i zagazowane skoro tak kiepsko według ciebie wypada M30B35
    Dokładnie tak

Nie oszukujmy się - może i stara konstrukcja i ciężka, ale ma przecież 3.5 litra pojemności i siłą rzeczy musi dobrze jechać. I nie jest to jakieś amerykańskie bulgoczące a BMW które jakby nie było jest wytwórcą silników. W tamtym czasie nie sądzą żeby było wiele lepszych silników

Na chwile obecną - polecam jazdę próbną egzemplarzem który chcesz zakupić :P

Zawsze możesz zrezygnować. Nie pojedziesz - nie poczujesz
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Kiepsko wypada w konfrontacji z e39 528i manual. Nie, nie były to zajechane egzemplarze a dobrze utrzymane auta bez gazu z GB, jedno zresztą kolegi APER z forum, mające koło 90k mil przebiegu o ile dobrze pamietam, igiełka dosłownie. Owszem, nie jest to wyscigówka, ale pojemność robi swoje i takie silniki jak m30 czy m60 raczej nie zostały do 7ki wpakowane po to by kulać się jak taryfiarz... Ogólnie bardzo cenię m30 za wytrzymałość ale co do osiagów to bez rewelacji.
    A kolega tak jak powiedziano przedewszystkim powinien przejechać się tym autem które uzna za faworyta i wybrać zdecydowanie te w lepszym stanie. Wolałbym m30 w dobrej kondycji, nawet leciwą, niż ostatni wypust m60 po jakichś wiejskich tuningach
    Idąc tym tropem ostatni kandydat z listy pierwszego posta jest najlepszy.
    Shadowline 740i w manualu :]

Początkujący Użytkownik Awatar Stvstifler
    BMW
    E32 750iA
    Kolego marcindrift ja mam M30B30 w automacie i zapewniam Cie że jeśli silnik jest w dobrej kondycji to auto idzie, pozatym jak było wyżej wspomniane sprawdza sie to w warunkach autostradowych. No i od siebie dodam że to 7er, czyli najwyzszej klasy limuzyna, a nie auto do wyścigów ulicznych jak to też zostało wyżej napisane.

pozdrawiam

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i M-pak ; MB 560 SEC 88'
    marcindrifft,nie ucz mnie o 528 bo miałem takie dwie!Mimo że 528 jest nowsze itd i lżejsze ma tylko 0,6sek do setki lepiej.Więc nie wiem czy tak bedę swoją cofał.

Po drugie...zobacz katalogowo bo nie będe poruszał tematu że m60b30 ma ciut słabiej niż m30b35.

Po trzecie...chyba nie miałeś 528i i nie wiesz ile tam głowica wytrzymuje przy ostrej jeździe ;) Powiem ci ze nie dużo.

A to ze twój kumpel ma 90mil w e32 to tylko nieliczni w to uwierzą.Takie rzeczy tylko w erze a nie w aucie które ma 20lat.

bmw4woman
    Gość
    Panowie bez nerw:) poruszony został temat rzeka, prawda jest taka, że jeden kocha brzmienie R6 a dla drugiego V8 to prawdziwa muzyka i bez radia jeździ. Sekunda do setki mniej czy więcej, czyba nie o to chodzi w serii 7. Ale o gustach nie dyskutujmy. A co do pytania "Ile za zadbane E32", według mnie nie ma reguły, widziałem to już parę razy jak szukałem auta dla siebie, i tak naprawdę szukałem auta od lipca do teraz, czyli dobre pół roku. Jeden chce 10000zł bo ma filtr stożkowy i nowy lakier, a drugi ładną sztukę za 6000 odda bo już ma drugie auto na oku i brakuje mu kasy. Moja rada na podstawie ostatnich doświadczeń, szukaj aż znajdziesz, nie napalaj się, nie spiesz się. Pozdrawiam i powodzenia

Zaawansowany Użytkownik Awatar Przemik
    BMW
    e32 730i m30b30
    Śmieszy mnie to jak ktoś 7er chce się z pod świateł ścigać czy na ułamki sekund porównywać. Z autopsji wiem, że 7er to ewidentnie nie jest samochód do miejskich wyścigów. Moja m30 jeździ tak : ->do 40km/h trzeba ją bardzo cisnąć żeby dobrze szła( nie wiem czy to przez szperę, masę auta czy tak po prostu biegi są skonstruowane). potem od 3go biegu idzie aż miło, przy 140-160 jest chwilowy zawias ale potem jak troszkę obrotów złapie to do katalogówki dochodzi już w miarę szybko. Ale nawet gdyby moja bunia do 100 5 sek miała to i tak bym jej tak nie cisnął bo wtedy wypija mi całą zawartość baku w mgnieniu oka:D:D:D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    marcindrifft,nie ucz mnie o 528 bo miałem takie dwie!Mimo że 528 jest nowsze itd i lżejsze ma tylko 0,6sek do setki lepiej.Więc nie wiem czy tak bedę swoją cofał.

Po drugie...zobacz katalogowo bo nie będe poruszał tematu że m60b30 ma ciut słabiej niż m30b35.

Po trzecie...chyba nie miałeś 528i i nie wiesz ile tam głowica wytrzymuje przy ostrej jeździe ;) Powiem ci ze nie dużo.

A to ze twój kumpel ma 90mil w e32 to tylko nieliczni w to uwierzą.Takie rzeczy tylko w erze a nie w aucie które ma 20lat.

Kolego dzuda, sam również byłem posiadaczem 528i na silniku m52b28, było to moje 11 auto marki BMW. Rozebrałem ten samochód na cześci pierwsze, z ciekawości a nie potrzeby, taką mam pasję i tym się zajmuję na codzień. Auto miało 188k mil przebiegu i zbierało się żwawo pomimo 19 calowych felg i opon 255/30, duzo lepiej niz e32 m30b35 z podobnym przebiegiem lub mniejszym. I to nie tylko do setki i spod świateł ale właśnie w warunkach autostradowych. Nie miało żadnych udziwnień, totalna seria. Ten sam silnik m52 miałem w e36 doturbiony garetem T4 z przebiegiem 145k mil i nic mu nie było a auta używałem do treningów przez około 8m-cy. Tutaj link do 'cudów w erze' http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=361446#361446 Niedowiarki niech przeczytaja cały temat, kolega Aper nie jest moim 'kumplem', spotkaliśmy się w GB zaledwie raz.
    Zeby rozwiać wątpliwości i 'odsmieszyc' coniektórych, powiem że naprawdę nie ma dla mnie dużego znaczenia czy coś ma do steki 1sek mnie czy wiecej(pod warunkiem że nie jest to samochód na tor), istotne natomiast dla mnie jest czy auto jest dynamiczne w całym zakresie predkościomierza. Biorac to właśnie pod uwagę e32 na m30b35 wypada duzo słabiej niz e39 na m52b28 nie wypijając przy tym całego zbiornika w mgnieniu oka ;)

Jeszcze raz 'peace and love' i przepraszam jesli kogoś wkurzyłem, nie chciałem

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Stvstifler
    Kolego marcindrift ja mam M30B30 w automacie i zapewniam Cie że jeśli silnik jest w dobrej kondycji to auto idzie...

pozdrawiam
    Kolego Stvstifler, bardzo Cię proszę nie obrażaj się ale jesli, jak wnioskuję z Twojego podpisu, jeździłeś do tej pory e30 1.8 i e32 3.0 to jeszcze nie wiesz co to znaczy że auto 'idzie'. Ponownie podkreślę że nie mam tu na myśli ścigania się spod świateł

Jeśli się mylę to mnie popraw ;)

Uprawnienia umieszczania postów