Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: Jak wyci±gn±æ przedni pod³okietnik nie niszcz±c go :P

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    740iL Indywidual
    Sk±d
    Wroc³aw

Jak wyci±gn±æ przedni pod³okietnik nie niszcz±c go :P

Wczoraj mia³em niezbyt ciekaw± sytuacjê, kolega za bardzo siê nawali³ i idiota z nerwów wyrwa³ mi przedni pod³okietnik :razz: My¶la³em, ¿e szlag mnie trafi ... mia³ ch³opak szczê¶cie, ¿e nie by³o mnie w tym czasie w aucie bo nikt tak mojej dziewczyny traktowaæ przy mnie nie bêdzie :P Do rzeczy, wstêpnie wieczorem zd±rzy³em dostrzec, ¿e wyskoczy³ z prowadnic i tak jakby pod³okietnik znajduje siê o 2 cm wy¿ej ni¿ powinien (sam pod³okietnik z telefonem) jednocze¶nie przód pod³okietnika porusza siê w p³aszczy¼nie pionowej o jakie¶ 10 cm tak jakby przy szarpniêciu co¶ siê tam po³ama³o :/ Irytuje mnie to niewyobra¿alnie poniewa¿ jestem strasznym pedantem wiêc chcia³bym to jeszcze dzisiaj rozkrêciæ i ewentualnie naprawic. Ma kto¶ z was mo¿e jaki¶ schemacik bo znale¼æ tego nie mogê ... ??

Zdemontuj za¶lepkê, która jest za pod³okietnikiem (widoczna po pe³nym wysuniêciu pod³okietnika). Pod za¶lepk± s± dwie ¶ruby na wkrêtak krzy¿akowy. Po ich odkrêceniu nale¿y jeszcze bardziej przesun±æ pod³okietnik w kierunku przodu pojazdu i pod³okietnik zdjêty. ;)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2007
    BMW
    740iL Indywidual
    Sk±d
    Wroc³aw
    Tylko, ¿e jest to pod³okietnik z klimatycacj± na ty³ ... konstrukcja jego jest taka sam jak w przypadku zwyk³ego ?? Chodzi Ci o t± za¶lepkê w kolorze tapicerki ? Wystarczy ¿e wyci±gnê j± do góry dostane siê do dwóch ¶rubek i bez problemu go wyci±gam ? Mam nadzieje, ¿e podzia³a :) Pozdrawiam

Vip Vip Awatar Cichy
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    Poznan
    Tak dobrze myslisz, delitanie srobokretem p³askim zdejmujesz zasleke z ty³ pod³okietnika, odkrecasz 2 srodby i pod³okietnik rozebrany. A czy masz taki z klima to bez znaczenia
    Impossible is nothing

¯yæ szybko, umieraæ m³odo

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    BMW E38 740 1994r
    Sk±d
    okolice Kalisza
    Poszukaj- na forum by³a fotorelacja z tego zabiegu ;)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •