Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Pytanie o auto (edytowano nowy post)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M

Pytanie o auto (edytowano nowy post)

Zeby nie zakladac nowego tematu,edytuje tutaj.
    Potrzebuje info o tym aucie.Silnik tylko 2.0.Jak z awaryjnoscia,serwisem itp.??

http://moto.allegro.pl/item109672822...a_zamiana.html

http://moto.allegro.pl/item109369811..._duze_zdj.html

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Jak auto tej klasy dla kobiety to polecam e39 3.0d aut:)

A z tych dwóch co pokazałes to opcja nr 2, impreza będzie sztywnieszja, a rover tańszy w utrzymaniu (zderzaki itp:d) i napewno większa wygoda:)

Z tych dwóch to ja bym brał rovera. Tym bardziej że to jest na podzespołach BMW robione. Tak jak kolega napisał, rover powinien być tańszy w utrzymaniu i zdecydowanie wygodniejszy. Już nie mówię o wnętrzu. Żaba wygląda jak by była siekierą ciosana, a rover jakoś się jednak prezentuje. Oferuje jakiś tam luksus, bo umówmy się- wygląda, ma skórę, "drewno" i przyzwoite wyposażenie (elektryka itp)- a to wszystko tego za rozsądną kasę. A subaru jedyne co ma do zaoferowania, to czterobut i teoretycznie niezawodność. Bo z tym silnikiem to nie będzie ani szybkie, ani szczególnie oszczędne. Ja bym się nawet nie zastanawiał tylko brał 75. Porządne, duże, wygodne, fajnie wyposażone auto. Jak Impreza to tylko taka od 400KM wzwyż
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Zaawansowany Użytkownik Awatar Volumax
    BMW
    Corvette C7, BMW BMW X6 40d, Jeep Grand Cherokee Summit
    Ja też jestem zdecydowanie za drugą opcją.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Przemik
    BMW
    e32 730i m30b30
    Jeździłem chwilę 'jagiem ' x-typem i dostrzegam podobieństwo stylu w tym 75 :) zegary prawie żywcem wyjęte z jaga. Bardzo mi się podoba ten rover. Największą wadą jest ograniczona podaż autka , więc części będą pewnie drogie. Znajomy ma rovera 400 i twierdzi, ze części faktycznie są droższe niż do civica(bliźniak). Ale komfort i wykonanie również lepsze.

Zaawansowany Użytkownik Awatar phdream
    BMW
    E38 740i 6M
    Może ktoś poleci jakiś silnik?Co warto wziąć czego absolutnie unikać.

Z awaryjnością silników nie jest tak źle. W zasadzie nie ma jakiegoś konkretnego motoru, który byłby szczególnie awaryjny. Krąży trochę negatywnych opinii o dieslach (by BMW), ale pochodzą pewnie od takich samych fachowców co mieszają z błotem 2.5tds :]

Odradzał bym 2.0 CDT (116KM) i 1.8 (120KM) bo są trochę za słabe jak na takie auto. Optymalne jest 2.0 CDTi 131KM- spalanie w przedziale 5-9l/100km. Benzynówki masz 1.8 turbo i 2.0 V6 (oba 150KM), ewentualnie 2.5 V6 177KM, ale ten już swoje wypije.

Vip Vip Awatar Cichy
    BMW
    e38
    Powiem tak, kiedys chcialem kupic Rovera w dieslu jak to mowia jaguar dla ubogich :) Auto garabytowo dosc spore ale we wnetrzu bardzo ciasno, mozna obic pasazerow łokciem wiec odpadł zakup tej zabawki. Jezeli chodzi o diesla to sa dawa typy i trzeba uwazac jeden to motor z BMW i ma dobre opinie a drugi to twór rodem z Francji... ale widze ze raczej skłaniasz sie ku bezynie wiec spoko.
    Impossible is nothing

Żyć szybko, umierać młodo

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Jezeli chodzi o diesla to sa dawa typy i trzeba uwazac jeden to motor z BMW i ma dobre opinie a drógi to twór rodem z Francji... ale widze ze raczej skłaniasz sie ku bezynie wiec spoko.
    Z tego co mi wiadomo to obydwa diesle są produkcji BMW. Nie słyszałem nic o francuskim silniku...

Początkujący Użytkownik
    "Jak Impreza to tylko taka od 400KM wzwyż" Która seryjna Impreza ma 400KM, a tym bardziej wzwyż...?
    wszystko co napiszę jest to tylko moje zdanie i nie każdy może się z nim zgadzać, co w pełni rozumiem.

Uprawnienia umieszczania postów