Cytat Zamieszczone przez mrekor
Natknąłem się na to ogłoszenie

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10990954

I coś mi nie pasuje, żeby to miałby być long. Z początku pomyślałem że to przez formatowanie zdjęcia, ale z tego co mi wiadomo wersja LONG fabrycznie miała boczki i tunel w skórze.. Do tego znaczek z tyłu 750i - bez l.

Auto z opisu jest krotkie.

To co ci wiadomo nie jest zgodne z prawdą. W kontekscie e32 LANG to wersja nadwoziowa nie tylko dla 5.0 V12. To co moglo byc standardem dla 750i/750iL nie musialo byc standardem dla 735iL na przyklad.

Pelne wnetrze obszywane skora to standard dla 750iL. Podobnie kanapa w elektryce.
Dla 735iL skora to rzecz jasna opcja, podobnie jak kanapa w elektryce.
Zdarzały sie tez 735iL z wczesnych lat produkcji fabrycznie bez klimatyzacji, w manualu i w welurze, wszystko w oryginale.

Najlepiej nie robic "reguł" z opcji w tych samochodach. Ostatni watek na forum odnosnie 750iL i moja uwaga odnosnie opcji w VINie - tej ktora pozniej byla szeroko komentowana przez "znawcow" jest na to najlepszym dowodem.

W 750i/750iL lista wyposazenia standardowego i dodatkowego zmieniala sie miedzy '87-'94. To co w poczatkowcyh latach produkcji bylo opcją, pod koniec produkcji moglo przejsc na wyposazenie standardowe.
Tak samo to co było opcją dla 750i, to w 750iL mogło być w standardzie.