Poka¿ wyniki od 1 do 8 z 8

W±tek: Praca- podniesienie kwalfikacji

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    E32 730i m30b30, e32 740iA 1993r
    Sk±d
    E³k

Praca- podniesienie kwalfikacji

Witam. Mam takie pytanie. Czy je¿eli podnosze kwalfikacje na swój koszt(skonczy kursy itp.) to czy szef mo¿e po¼niej ¿adaæ ¿ebym wykonywa³ czynno¶ci których przed kursem nie moglem robic? Przyklad. Jezdzi³em jako kierowca busami i dostawczakami do 3,5t. Zrobilem prawko za swoje(szef nie wymaga³ tego byli inni kierowcy na cie¿arówki) na kat C i kurs przewozu rzeczy. Czy teraz musze jezdziæ ciê¿arówkami je¿eli mam C? Czy moge odmowic?

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    Przeczytaj uwa¿nie swoj± umowê o pracê !!!
    Gra muzyka

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2009
    to ¿e zrobi³e¶ sobie prawo jazdy kategorii C to nie zobowi±zuje cie do tego ¿eby pracowaæ jako kierowca ciê¿arówki. Jak chcesz to mozez nawet mieæ wszystkie kat. i nawet byæ piekarzem :hihi: Jak to z twojej w³asnej woli jest to kto Ci zabroni :)
    wszêdzie dobrze ale w 7 er najlepiej

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2009
    mam kolegê który ma kat. A B C C+E D i jest instruktorem o¶rodku szkolenia kierowców. i nigdy nie pracowa³ na C C+E D nie chce nie musi :)
    wszêdzie dobrze ale w 7 er najlepiej

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    E32 730i m30b30, e32 740iA 1993r
    Sk±d
    E³k
    Chodzi o to ¿e je¿eli nie bedzie innych kierowców i nie bedzie mia³ kto jechaæ cie¿arówk±, to gdy szef bedzie mi kazal musze jechac czy moge odmowic? W umowie mam magazynier kierowca, przyjmowa³em sie jako kierowca na "b" busy do 3,5t

Vip Vip
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    ex E32 735
    Sk±d
    Trzebinia
    Je¶li bêdziesz je¼dzi³ samochodem o dmc przekraczaj±cej 3.5 t na umowie musisz mieæ wpisane- kierowca samochodu ciê¿arowego.
    Potrzebny jest ukoñczony kurs na przewóz rzeczy,badania psychotechniczne oraz badanie lekarskie.

Vip Vip Awatar Marecki7er
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Sk±d
    Wroc³aw
    Je¿eli na umowie o prace masz kierowca na B, to nie musisz. Ja na Twoim miejscu zarz±da³bym podwy¿ki i oczywi¶cie zmiany w umowie.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2009
    BMW
    A6-na razie
    Sk±d
    Bia³a Podlaska
    Je¿eli wynegocjujesz sobie z szefem warunki które bêd± ci odpowiada³y do podjêcia pracy jako kierowca ciê¿arówki to czemu masz nie je¼dziæ. Zale¿y jakiego masz szefa i czy odpowiada ci ta praca. Zrobi³e¶ sobie C nie po to ¿eby je¼dziæ ciê¿arówk± po bu³ki do sklepu tylko po to ¿eby zrobiæ z niego po¿ytek zarabiaj±c odpowiednio wiêksze pieni±¿ki.No chyba ¿e siê mylê ;)
    Czasami wychodzi lepiej ni¿ planujesz-pomy¶la³ ch³op gdy rzuci³ m³otkiem w kota a trafi³ w te¶ciow±

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •