-
Zaawansowany Użytkownik
Powolutku, a czy przypadkiem ze środkowego nawiewu nie powinno lecieć chłodniejsze lekko powietrze nawet przy maksymalnej temperaturze tzn 32 stopniach? Wydaje mi się ze jest to celowe żeby na twarz kierowcy nie leciało gorące powietrze. Przełącz nawiew na np szybę lub na nogi i sprawdż czy wtedy nie będzie leciało gorące. U mnie jest tak że przy ustawieniu na obie strony temperatur na 32 stopnie jak włączę nawiew na twarz to od strony kierowcy leci lekko chłodniejsze powietrze, jak przestawię na coś innego obojętnie np na szybę czy nogi to wali i na jedną i na drugą stronę wrzątkiem. Zawory mam nowe i tak jest i było też na starych. Nie wiem czy tak nie powinno być. W jakimś aucie też tak było. Wojtku ja też jeżdzę cały rok z włączoną klimką i wieje gorące jak ustawie temperaturę na ciepłe w niektórych autach klima wogóle nie jest wyłączana pracuje non stop chociażby z powodu suchszego powietrza (osuszacz). Kiedyś miałem Volvo s70 i tam po włączeniu nawiewu na szybę automatycznie włączała się klima mimo że była wyłączona. Wszystko po to aby na szybę leciało osuszone powietrze, wówczas szron czy rosa z szyby schodzi o wiele szybciej.
Uprawnienia umieszczania postów