Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: podwójny problem, Grzane spryski? / Zimny nadmuch...

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Nawiązując do podgrzewanych spryskiwaczy ...

Czy podgrzewane wycieraczki były tylko w 750 ? Nie zdążyłem tego sprawdzić u siebie jak był ten niby "śnieg"
    Pewność na każdym kilometrze ...

Vip Vip
    BMW
    brak
    A jak to jest z podgrzewanymi szybami przednimi? Podgrzewanie też się automatycznie włącza, czy razem z podgrzewaniem tylnej?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e30 328
    djB_M_W, mam ten sam problem lewa nie grzeje prawa grzeje zrobiłem już praktycznie wszystko elektrozawory działają wydmuchałem cały układ wyczyściłem go zalałem nowym płynem jeż ok klapy ok nowe filtry i ciągle nic nagrzewnica drożna podłacze sie pod twój temat powiecie mi co to jest
    Gaz to śmierć a my nie chcemy uśmiercać naszych aut!!
    Bardzo Mądry Wybór

Cytat Zamieszczone przez sennapowieka
    Czy podgrzewane wycieraczki były tylko w 750 ?
    Co znaczy podgrzewane wycieraczki?

Cytat Zamieszczone przez lukasz740
    A jak to jest z podgrzewanymi szybami przednimi?
    Pogrzewanie przedniej szyby a dokładniej pasa pod wycieraczkami włącza się automatycznie poniżej pewnej temeratury. Tak samo jak grzane lusterka.
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Nigdy nie zwróciłem uwagi aby spryskiwacze grzały się na tyle aby rozpuścić śnieg w okół nich... Według mnie podgrzewa się to lekko aby nie zamarzł płyn który ma styczność z powietrzem. Jak by grzały tak mocno, że śnieg się topi w okół to dla mnie grzałby się za mocno. Zimowy płyn do spryskiwaczy zawiera alkohol i jest łatwo palny więc nie ma mowy o przesadnych temperaturach! Gdybyście np. zalali letnim płynem to grzanie nic nie da jest za słabe, w celu ich udrożnienia należy je polać ciepła wodą z czajnika i włączyć spryskiwacz w nadziei, że przepchnie :)
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740d
    Podpal plyn do spryskow :hah:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    ex: E32 750, E38 730i, E38 735i, E38 725d, E38 730d, E36 325i, E34 540i, E39 540i,740d F01; 730d E65
    Łukasz podłączenie sprysków masz z prawej strony. Żeby się do nich dobrać najlepiej zdjąć wyciszenie maski (można też wyjąć kołki na dole i podejżeć ale mniej wygodnie). Oczywiście nie robimy tego na mrozie bo stracisz kołki :) Podjedź do mnie Ty VIPie z Kubą to Ci pokaże :D (p.s. mam nadzieje, że czujesz się dobrze już). Co do sprysków i ich grzania to faktycznie sieg lekko topniał w ich okolicach. Lekko a nie zupełnie.
    Co do braku grzania z lewej strony uważam, że zacięła się klapa (klimatronik dwustrefowy) w nagrzewnicy i cały czas jest otwarta tak jak jest ustawiona latem. Wydaje mi się to jedynym problemem. Nie szukałbym w ukadzie. Obstawiam sterowanie klapami nadmuchu.

Uprawnienia umieszczania postów