Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Bagażnik

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Brak
    Co do kręcenia w lewo nie próbowałem ponieważ bałem się, że uszkodzę zamek, ale zaraz zejdę na dół i spróbuje. Co do metody, którą opisałeś. Brzmi to dla mnie co najmniej jak: Kalibracja teleskopu orbitalnego - wymówiona od końca. Poprosiłbym Cię o opisanie jej na PW najlepiej z fotorelacją. Obiecuje, że się odwdzięcze. Tymczasem schodzę na dół i próbuje bezpiecznika F29 i przekręcenia w lewo. Wracam za 10 min...

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez patrykg4
    Mam krótkie włosy więc koloru raczej nie rozpoznamy, ale nie czuje się blondynką
    Nie miałem tego na myśli, ale sam mówiłeś, że zostawiałeś auto pod opiekę tacie. Mógł zamknąć bagażnik i ci o tym nie powiedzieć... Tak jak napisałem - czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze, ale w tym wypadku się to nie sprawdziło ;)

Ja tak właśnie kiedyś miałem i 10 minut zachodziłem w głowę o co kaman. Ale ja mam E32 i z tego co napisał Sylwek w E38 zamykanie klapy jest już inaczej rozwiązane. Powodzenia Patryk ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Brak
    Ogólnie rzecz biorąc groteska, parodia i wiele innych sformułowań. Zamek się kręci zarówno w prawo jak i w lewo ile razy chcemy. Żadnej rekacji 10 obrotów w lewo i 10 w prawo. Jest uszkodzony tak ?

Żadnej rekacji 10 obrotów w lewo i 10 w prawo. Jest uszkodzony tak ?
    To właśnie wskazuje na uszkodzenie bezpiecznika F58 albo modułu GM3. Zrób jak napisałem i sprawa się wyjaśni. Tylko z tego co pamiętam, to przekręcając w lewo mocniej da radę bagażnik otworzyć mechanicznie....

Vip Vip Awatar Cichy
    BMW
    e38
    Mam identyczba sytuacje. Odłaczyła mi sie klema masowa i samochod padł po wyłaczeniu silnika. Załozyłem tak jak było, tylko ze dociaganie klapy nie działa "fasolka nie obraca sie" jest skierowana ku dołowi i jest problem z zamknieciem klapy. Czy u mnie tez padł GM3 czy tez bezpioecznik jakis??
    Impossible is nothing

Żyć szybko, umierać młodo

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750i
    moze poprostu musisz wcisnac zamek klapy i pozniej przycisnac czujniki i ja otworzyc z pilota ;p przekreci sie i bedzie działac

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Jakby ominąć wyłącznik w zamku i spowodować obrócenie się bolca dociągającego , to by klapa się otworzyła -- mimośród otworzy rygiel i po sprawie.

Miałem podobny problem - tylko u mnie pękła sprężynka od zamka klapy.

Pierwszy objaw: klapa w ogóle się nie zamykała, potem rozłożyłem rygiel, podgiąłem cięgno -- wtedy z kolei się nie otwierała.

Co do innych objawów - miałem takie same: świeciło się w bagażniku.
    Ja miałem zdjętą plastikową obudowę rygla, więc rozwiązałem w ten sposób, ze przez dziurę w grodzi (widoczną po opuszczeniu podłokietnika) pogmerałem przy nim aż zgasło światełko, a potem już klapa normalnie się otworzyła z pilota. Prawdopodobnie wyłącznik wewnątrz rygla zadziałał.
    Spróbuj,. może się uda. Może nie jest konieczne zdejmowanie tego plastiku.

Vip Vip Awatar Cichy
    BMW
    e38
    Mam juz dociaganie zrobione:)
    W momencie kiedy odłaczyła sie klema, samochod stracil odpowiednie napiecie co spowodowało pare błedów m.in komuter nie widział bagaznika. Wykasowało sie oprogramowie do sterowania dociaganiem. Po wykasowaniu "pamieci" wszystko wrocilo do normy.
    Impossible is nothing

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Brak
    Zostawiłem swój samochód u mechanika powiedział, że samochód był podłaczany pod komp. i zostały usunięte wszystkie błędy, ale ile w tym prawdy...

Vip Vip Awatar Cichy
    BMW
    e38
    Zostawiłem swój samochód u mechanika powiedział, że samochód był podłaczany pod komp. i zostały usunięte wszystkie błędy, ale ile w tym prawdy...
    A zrobił to co bylo do zrobienia??
    Impossible is nothing

Uprawnienia umieszczania postów