Witam.Jakieś 3 tygodnie temu wymieniłem pompę wody.I teraz mam problem bo nie mam ciepłego nawiewu nawet jak nastawie na 32stopnie leci zimne powietrze i dzisiaj skoczyła mi temperatura a wcześniej było ok.węże są twarde.w czym leży problem?
Witam.Jakieś 3 tygodnie temu wymieniłem pompę wody.I teraz mam problem bo nie mam ciepłego nawiewu nawet jak nastawie na 32stopnie leci zimne powietrze i dzisiaj skoczyła mi temperatura a wcześniej było ok.węże są twarde.w czym leży problem?
lukaskwiat
Zapowietrzony układ.
I wszystko jasne :)Zamieszczone przez sylwekk
Podstawa w BMW to dobrze odpowietrzony układ chłodzenia.
Mam następujący problem. Temperatura silnika w pionie.
Strona kierowcy - temp. na max i leci gorące powietrze.
Strona pasażera - temp. na max i leci zimne ze wszystkich nawiewów po prawej.
Gdzie szukać usterki? Nigdy nie podchodziłem jeszcze do tego tematu.
Przyłączam się do pytania.
U mnie tak samo - z tym że jak wprowadzę auto na wyższe obroty ok 3000 obr - wtedy jest OK.
Układ zapowietrzony??
panowie ja mam podobny problem moze sie wypowiecie na ten temat, moze sie uda namierzyc problem
http://forum.7er.pl/mechanika-zapowi...ia-vt11238.htm
728i
U mnie leci dużo chłodniejsze powietrze na stronę kierowcy i tylko ze środkowego nawiewu na twarz. Wydaje mi się, że wszystko tam chodzi dobrze! w końcu z tej samej kratki dla pasażera leci już ciepłe powietrze. Niezły rebus :/Zamieszczone przez Jurij
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Ja kiedys miałem podobną sytuację jak opisujecie, lewa strona gorące, prawa strona zimne,dopiero po dobrym odpowietrzeniu leci po obu stronch to samo ciepłe powietrze.
hmmm jak to zrobić przy 3 litrowym dieslu bo nie mam zamiaru walczyć z mechanikiem :/
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Nie jestem specem od Diesli, ale wydaje mnie się że Diesle same się odpowietrzają. Mają w termostacie taką małą kuleczkę. Stąd moje przypuszczenia. Poczciwy TDS tak ma :) Druga sprawa, ważne jest aby Diesel miał prawidłowe chłodzenie.Zamieszczone przez coboss
~~ черный бумер ~~
Moje BMW - E38 735iA M62 i E39 530d M57
EX - E30 316i, E34 525i, E32 730iA, E34 525TDS'A