Cytat Zamieszczone przez michal_5000
Swoimi postami pokazałeś, że brak Ci ELEMENTARNEJ wiedzy o temacie.

Oczywiście nic w tym złego - ja sam o wielu rzeczach nie mam bladego pojęcia.
Jednak w takich sytuacjach staram się siedzieć cicho i ew. doedukować - a nie pisać teksty w rodzaju:

Cytat Zamieszczone przez coboss
Według prawa (standardowo debilnego) w przypadku odszkodowań materialnych lub rzeczowych nie można żądać kilku odszkodowań za jedną szkodę!!
To właśnie jest dla mnie kompromitujące. :]

PS. dyplom jakiś już mam, póki co wystarczy.
Słuchaj to co powiedziałeś było bardzo logiczne i ok ale to jest traktowanie prawa pod tych co mają kasę czyli wielkich molochów ubezpieczających (zwykły lobbing)
Równie dobrze można by było interpretować ten przepis na takich samych zasadach uwzględniając AC dodatkowym ubezpieczeniem!
W tedy uznawano by OC i jedną wypłatę z AC obojętnie którego ubezpieczyciela. Czyli jak masz 10 ubezpieczeń AC wybierasz dla siebie najkorzystniejszą!
Dochodzić swego mógłbym bo AC mam do 30tys zł a według mnie auto jest warte np 50tys (przykład) a więc nawet całkowita wypłata odszkodowania z jednego ubezpieczenia nie sprawi, że dostanę pełną rekompensatę straconego mienia.

Dla tego pytałem jak jest. Nie mogłem wygooglować odpowiedzi!
Dopiero gdy znalazłem w/w numer to się dowiedziałem jak to wygląda.
Odpowiedzi ludzi w stylu- "wydaje mi się, że nie można tak" nie wystarczały mi i mnie nie satysfakcjonowały! Skoro czegoś nie mogę to pytałem "dla czego?"