Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Poka¿ wyniki od 11 do 19 z 19

W±tek: 740iA - ASC - bez mo¿liwo¶ci wy³±czenia ?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    750Li E66
    Sk±d
    G-dz
    Ale w³a¶nie- pytanie, czy jest taki bezpiecznik od samego ASC ? Czy mo¿e zadzia³a opis z tego linku który wcze¶niej wstawi³em ?
    Pomocy, bo ASC zabiera ca³± przyjemno¶æ z jazdy..

Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar xsilver
    Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    Wg mnie to z linka powinno zadzia³aæ - wpinasz rezystor i oszukujesz modu³ asc ...

Tylko ¿e to rozwi±zanie ma wadê - do jak wepniesz rezystor to ¿eby w³±czyæ asc bêdziesz musia³ go wypi±æ i pod³±czyæ wtyczkê ...

Ale czego siê nie robi dla fun'u :D Ja tam nie mam asc i mi go nie brakuje :)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    750Li E66
    Sk±d
    G-dz
    Oki, a gdzie w M60 znajduje siê ten modu³ ASC ?

Przypuszczam, ¿e tam gdzie i w innych e38 czyli za schowkiem, obok GM3, po lewej jego stronie.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    750Li E66
    Sk±d
    G-dz
    Jest mo¿e gdzie¶ jaki¶ opis jak siê do niego dobraæ? Nie chcia³bym nic po³amaæ, etc.

Schowek przed pasa¿erem po otwarciu wyci±gasz jakby do siebie i jak zanurkujesz pod niego to bêdziesz mia³ ju¿ modu³y na widoku :)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    Ale nie musisz siê dostawaæ do modu³u asc !

W tym linku go¶æ wpina przecie¿ rezystor we wtyczkê id±c± do silniczka od sterowania przepustnic± ASC !

Jest tak - przepustnica od asc jest ca³y czas otwarta - dopiero jak asc chce zmniejszyæ prêdko¶æ obrotow± silnika, to j± przymyka - wieæ jak wypniesz wtyczkê od silniczka ( znajduje siê chyba w m60 obok filtra oleju ) to przepustnica asc nie bedzie dzia³aæ ale i abs bedzie mia³ b³±d ( to trzeba sprawdziæ ) - a jak wypniesz wtyczkê , wlutujesz rezystor to asc my¶li ze wszystko jest ok i nie ma ¿adnych b³êdów .l

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    750Li E66
    Sk±d
    G-dz
    Rozumiem. Za godzinkê bêdê z tym dzia³a³, zobaczymy co siê stanie jak wypnê t± wtyczkê od silniczka - je¶li ABS zg³osi b³±d i nie bêdzie dzia³a³ - wstawiê rezystor i zobaczymy czy zda egzamin :)

>>>>>>>>>>>>>>>>

14:17

Panowie, dziêkuje za pomoc, problem rozwi±zany. Wypiêcie wtyczki od silniczka ASC powoduje jego wy³±czenie, ale ABS nadal dzia³a, czyli tak jak chcia³em :)
    Pozdrawiam!

Do³±czy³
    Aug 2008
    BMW
    m60
    Sk±d
    .Kraków
    Bingo ! :D

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci