Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Chłodnica, zbiornik wyrównawczy.Wyciek płynu.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    kupowałm ostatnio do swojej taki zbiorniczek w ASO kosztował mnie 260zł sam zbiorniczek bez oczywiście czujnika korka a nawet nie dali odpowietrznika! Mój pływak się połamał a wnętrzności zbiorniczka przegrody uległy skruszeniu dlatego wymieniałem. Faktycznie czujnik siedzi sobie zabudowany bez kontaktu z płynem.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d
    witam. zbiornik jest kupiłem też ten czujnik razem zapłaciłem ok 80 euro chcem wymienić cały płyn na nowy jaki polecacie zalać?
    walczak.tomek

Cytat Zamieszczone przez walczaktomasz
    jaki polecacie zalać?
    A nie chcesz ori z aso? Cena "normalna" a zawsze to ori ;) Poczytaj na forum bo były już o tym rozmowy.
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d
    cześć mam jeszcze jedno pytanie kupiłem już chyba wszystko i czas zabrać się za wymianę. Pytanko czy przy wymianie tego zbiornika należy wyjechać z chłodnicą, czy jest jakiś patent na wyminę bez jej wyciągania?
    walczak.tomek

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Zdejmujesz maly okrągły plasticzek, który osłania odpowietrznik i odchylasz w kierunku silnika zbiorniczek (z dołu sam wyjdzie). Odłączasz górny i dolny przewód gumowy od zbiorniczka. Dobrze najpierw wyjąc kołeczki mocujące oslonę wentylatora (są w górnych rogach obudowy). Bedzie łatwiej odłączyć górny przewód gumowy od zbiorniczka, gdy obudowa będzie luźna i bedzie można ją unieść :)

Ps' Nie zapomnij odłączyć czujnika :D
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d
    witam po raz kolejny, jestem już po wymianie zbiornika i czujnika uszkodzony był zbiornik w miejscu włąśnie owego czujnika i stąd wyciek płynu. Teraz jestem na etapie odpowietrzania układu musiałem dolać ok 5l płynu. Dzięki wszystkim zainteresowanym za pomoc w rozwiązaniu problemu.
    walczak.tomek

Cytat Zamieszczone przez walczaktomasz
    Dzięki wszystkim zainteresowanym za pomoc w rozwiązaniu problemu.
    No i gra!

Po to jest to forum :)

Powodzenia :papa:
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Uprawnienia umieszczania postów