Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 29 z 29

Wątek: co nam psuje reputacje ?

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Michał525i
    Powiem tylko tyle że jako kierowcy tej czy innej marki sami jesteśmy sobie winni. A wystarczy czasami zatrzymać się przed pasami, zjechać innemu kierowcy gdy mu sie śpieszy, dziękować za przepuszczenie w trakcie wyprzedzania czy wypuścić z podporządkowanej. Wiem bo tak robię i powiem że miło jest widzieć uśmiech pieszego na przejściu. Ostatnio nawet spotykam się z podziękowaniem poprzez machnięcie ręką.
    I nie mówię dokładnie o marce BMW. Niestety na naszych drogach nadal brakuje kultury a dodając do tego naszą marke to się potęguje.
    Bądźmy milsi dla innych to i oni będą się lepiej wypowiadać na nasz temat.
    Ja wiem, że niektórym myślenie idzie ciężko ;D Wy jeszcze jeździcie w miarę ale Gostyniacy?! -:: :shoot:
    Wszystkie pierwsze rzeczy jakie wymieniłeś są całkowicie normalne a bynajmniej takie powinny być :)

Co do pieszych przepuszczam tylko takich co mają słodki uśmiech, długie nogi, jaśniutkie blond włoski lub są mega wypasionymi brunetkami ;D

Cytat Zamieszczone przez joe white
    widzę zdziwioną minę jakiegoś dziadka na pasach jak go łysy w Bmw przepuszcza :D . Ciekaw co sobie myśli :D .
    Ma wielki rebus i nie wie czy zaryzykować czy nie ;D ;D
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Cytat Zamieszczone przez coboss

Cytat Zamieszczone przez joe white
    widzę zdziwioną minę jakiegoś dziadka na pasach jak go łysy w Bmw przepuszcza :D . Ciekaw co sobie myśli :D .
    Ma wielki rebus i nie wie czy zaryzykować czy nie ;D ;D
    Ale są hazardziści i włażą .

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Co do pieszych przepuszczam tylko takich co mają słodki uśmiech, długie nogi, jaśniutkie blond włoski
    Rubika też byś przepuścił ? :D

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Cytat Zamieszczone przez happy129
    http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1633187,0,,zaparkowala_na_torach_i_poszla_na_zak upy,wiadomosc.html

takie akcje i takie zdjecia - a pozniej nie ma co sie dziwic jakie jest zdanie tlumu na temat kierowcow bmw.

tak samo fotki zawinietych na latarniach bmek bo ktos sobie rajd po miescie zrobil.

i nie wazne ilu z nas by nie tlumaczylo ludziom i nie jezdzilo normalnie to takie zagrania opisywane w mediach (bo przeciez o normalnie jeżdżących nie ma co pisac) nie daja nam szans.

no i dochodzi zazdrosc ze ja mam lanosa 1.6 a on 7er 4,4 to napewno gangster i jezdzi jak szalony.
    Nie ma czym się przejmować,takie opinie krażą nie od dziś i nic na to nie poradzimy.Wystarczy,że ktoś naogląda się filmów typu Bumer,Dług czy Młode Wilki lub obejrzy teledysk Bic Cyc pt. Dres i już cały czas będzie myślał,że każdym BMW jeździ typ z pod ciemnej gwiazdy.Oczywiście do czasu kiedy kupi swoje pierwsze BMW a na jego twarzy w końcu pojawi się :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    nie ma
    A ja powiem, co myślę:
    uważam, że sporo beemek (szczególnie E36) ma pecha do właścicieli, bo lubują się w nich nieciekawi ludzie, którzy albo są doopkami (czyli: mają nieciekawą przeszłość, zachowują się na drodze nagannie itp. itd.), albo wieśniaczą auto... Oczywiście, jest to niewielka część właścicieli BMW. Ten niewielki odsetek pracuje na opinię ogółu posiadaczy BMW, bo lud bardziej zapamiętuje sytuacje, które świadczą na niekorzyść.

Teraz możecie mnie zlinczować za tą opinię.

wstrząśnięty nie zmieszany Awatar WojtekD
    BMW
    e38 728 iA
    Blog
    11
    Cytat Zamieszczone przez KubicaPL
    A niby za co miał by Cię ktoś linczować ?? Ja osobiście się z Tobą zgadzam.
    Gra muzyka

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    szczególnie E36
    No E36 tak,ale nie zapominajmy o e30 których teraz wiele jest po swap-ach,które pokonują całe ronda bokiem itd.
    Ale tak jak ktoś napisał wcześniej że ktoś o tym pomyślał i te auta w takie silniki a nie inne wyposażył.

P.S-sam jak bym miał E30 m52b30 lepiej bym nie jeździł ;)

Jeśli coś psuje reputację to tak jak napisałeś,wieśniacki tuning

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730
    ... Ten niewielki odsetek pracuje na opinię ogółu posiadaczy BMW, bo lud bardziej zapamiętuje sytuacje, które świadczą na niekorzyść.

I właśnie dlatego powinniśmy pracować na dobrą opinię. Zresztą co komu szkodzi czasami ustąpić pierwszeństwa lub być kulturalnym kierowcą. I nie zrażajcie się tak szybko :)

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    e38 735 v8 98'
    owszem spoko, ja staram się przepuszczać ładne dziewczyny, starszych panów, kobiety z dziećmi. Czasami kogoś puszczę przed siebię.

ALE
    nie zawsze można kogoś puszczać/przepuszczać itd. bo będziemy jadącym żółwiem na którego wszyscy trąbią. Pozatym kwestia pierwszeństwa: Ja mam pierszeństwo, to jadę, nie mam pierwszeństwa to stoję, bo jak bym chciał komuś ustąpić to jeszcze bym usłyszał klakson i bluzgi, sytuacja jest inna jak ktoś np. chce wjechać w kolejkę to wtedy spoko, możnka kogoś puścić, ale zaraz wszyscy będą chcieli się wwalić przed Tobą a Ci za Tobą obtrąbią Cię równo.

Pozatym fajnie czasem poszaleć, czasem powyprzedzać slalomem, czasem objechać kogoś na światłach [to 2gie to nie zawsze bo dla mnie np. wstyd było by się ścigać z Puntem albo jakimś innym superGolfem, ale jakiś mesiek, jakaś audiczka, można się sprawdzić...] itd.

Można być kulturalnym na drodze ale bez przesady jeśli to ma wyglądać, że jadę 20km/h i każdego przepuszczam.

Uprawnienia umieszczania postów