Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: e38 M62 jaka temperatura robocza silnika?

Początkujący Użytkownik
    witam wymienilem chlodnice bo mialem dziurawą mam bmw 740 m60 i jedno mnei nie pokoi twardy waz po osiagnieciu 90 stopni przez silnik ogrzewanie idealnie dziala , plynu nie ubywa , moc jest wszsytko ok temperatura max na kompie rosnie do 92 C nic wiecej nie przegrzewa sie jezdzi bardz dobrze . Jednak nie pokoi mnie ten waż :( moze to byc wina nie odpowietrzenia odpowiedniego ?? dodam ze plynu dolalem do fuull

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    przecie to jest układ ciśnieniowy 2bar, jaki miałby być ten wąż. A może wlałeś za dużo plynu tak że kijek wylazł powyżej krawędzi zbiorniczka? poza tym 92st. C to za mało, powinien trzymać 105....

Początkujący Użytkownik
    fakt wlalem bardzo duz0o plynu jutro bede odpowietrzal a co do temp to wszyscy mowia ze m60 silnik czyli 4.0 z 94 roku ma miec nie wiecej niz 92 C

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    Cytat Zamieszczone przez deli86
    fakt wlalem bardzo duz0o plynu jutro bede odpowietrzal a co do temp to wszyscy mowia ze m60 silnik czyli 4.0 z 94 roku ma miec nie wiecej niz 92 C
    Potwierdzam Twój silnik pracuje na niższej temperaturze niż np moje M62. Temperaturkę masz ok. Odessij jakąś strzykawą płyn do stanu jaki powinien być czyli kij na równo z krawędzią korka. Mam na myśli oczywiście silnik zimny! Cooś mi się wydaje, że wszystko masz ok. Wąż musi być twardawy na tyle że dasz radę go ugąć, ale musisz się do tego przyłożyć. Co innego jak jest jak kamień, ale wtedy to prędzej coś by rozerwało jakiś kruciec chociażby, i były by napewno objawy gotowania, grzania się silnika. Po mojemu głowa do góry i bez paniki.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    lol, sorry za błąd w takim razie. Czy M60 3.0 też ma niższa temperaturę?

Uprawnienia umieszczania postów