Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 35 z 35

Wątek: Ekonomiczna jazda na automacie

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d e38
    Witam!
    Jeżdżę 730d i komputer wskazuje średnią 8l /100 km wczoraj po dłuższej około 100 km trasie zszedł do 7,2. Ultimate. Przyspieszam gwałtownie, wyprzedzając używam sport drive a później znów przełączam na drive. Dbam o to by po zmianie biegu przez automata utrzymywać około 1700 obr. na minutę. Oczywiście jadąc z prędkością 160 km jest to niemożliwe ale kiedy się da to tak jedę. Być może mam jakąś usterkę powodująca przekłamanie wskazań, bo wielu twierdzi, że jest to samochód nieekonomiczny.
    Pozdrawiam wszystkich i spokojnego drugiego dnia Świąt życzę!!!
    misakow

Początkujący Użytkownik
    BMW
    ex 38, może e65?
    Mi także spalanie pokazuje 8semke, a nawet 7,9:) a jeżdżę bardzo podobnie jak Ty i rowniez tankuje ultimate:) pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d e38
    Myślę, biorąc pod uwagę Twoją wypowiedź, że silniczek 3.0 d łączy w sobie niezłe osiągi i ekonomię. Jest pięknie bujać się autostradką z prędkością 150 i móc przy tym szeptem rozmawiać!!! :) . Autko jest niesamowite, frajda z każdego "odpalenia!!!
    Pozdrawiam!
    PS.
    W przyszłości jednak zastanowię się nad silniczkiem 4.0 d. :papa:
    misakow

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Jest to możliwe jeżeli macie wersję 192KM wcześniejsze jak moja 184KM podobno nie są aż tak ekonomiczne i szybkie. Wiem, że zużycia paliwa rzędu 8 litrów są lekko osiągalne ale jeszcze trzeba mieć ochotę tak jeździć. Ja z reguły wiecznie się spieszę więc i po autostradach ganiam po 200-220km/h a w tedy spalanie musi iść do góry. W każdym bądź razie twierdzę, że 3 litrowy, zdrowy Diesel nie jest wstanie zjeść więcej jak 12 litrów deptany na okrągło, nawet katowany w mieście na Sport
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d e38
    Ja mam wersję 184 koniki. Tą starszą. Być może rzeczywiście jeżdżę delikatnie. Ale czasem też pobawię się sportem w kotka i myszkę np. na światełkach :-)
    Ale przeważnie gdy zapalam auto to robię nie mniej niż 25 km trochę miasta trochę A4. Może to dlatego. Może też ultimate. Próbowałem verwe ale chodził głośniej - przynajmniej tak mi się wydawało. Jeszcze spróbuję zwykłego ON na BP. Bo przecież 10 lat temu nie było Ultimejta. Nie mam jeszcze doświadczenia z 7erem. Mam go dopiero 2 miesiące...
    Pozdrawiam!
    misakow

Uprawnienia umieszczania postów