Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Spalanie E-32 735i

Zaawansowany Użytkownik
    sekwencja, ale niewiem za bradzo jak sie one nazywaja...
    Ja zawsze nagrzewam motor do pionowej temperaturki i wtedy gaz.
    Dzisiaj było -1.5 stopnia i właczylem na gaz i tak jakby jeden nie cykał mi wtrysk od gazu.
    Po jakims kilometrze, dwoch powróciło do normalnej pracy.
    I jeszce zdazylo sie ze jak właczyłem na gaz to jechała, a jak stanełem to zgasła i tak z 2 razy. Dziwne :|

Tak to wygląda u mnie.
    Lada Niva do zabaw w terenie...

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Straszny harmider pod maską masz kolego.

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Straszny harmider pod maską masz kolego.
    Okropnie to wyglada! wiem, dlatego nawet zapytanie wrzucilem w dziale lpg o dobrego gazownika, ale narazie cisza...
    Jutro sprawdzanie instalacji gazowej od a do z.
    Nie znam się za bardzo na gazie a zwlaszcza na tym stodolnym wynalazku, ale jutro porobie wiecej zdjęć aparatem.
    To wogóle jest porażka, kable od gazu miała nie na opaski stalowe tylko "zaciągnięte' na czarne plastikowe taśmy i to tak, ze jak sie ruszyło wężykiem to pssssssst.
    Tyle.Jutro wrzuce zdjęcia
    Można sie pośmiać :)
    Lada Niva do zabaw w terenie...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e32 750i e30 324td
    kurcze ja mam problem moja spala 30 litrow przy jeździe po mieście na nowej glowie benzyna bez gazu komputer mi nie dziala (ten kolo radia) a na desce wyswietla mi 35 litrów :/
    Ekipa BMW DRIVERS POMORZE
    Aktualnie : 750 e32 89' m70b50
    Bylo: 316 e36 95' m43b16
    e32 750
    TANIE NOCLEGI W GDAŃSKU

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Cytat Zamieszczone przez Ącki
    a na desce wyswietla mi 35 litrów :/
    Wyświetla czy faktycznie na zbiorniku robisz ~300km

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730i bieda wersja
    ostatnio miałem podobny problem po remoncie głowy i całej reszty zaczeła palic podobne ilosci
    i słabo odpalac, okazało sie ze czujnik halla dostał strzała w momecie montowania silnika po wymianie powrót do normy zima miasto cieżka noga ok 17l bp na 100km, trasa spokojna jazda do 130km/h nie wiecej jak 10l bp
    radzik

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 735iA 88'
    Cytat Zamieszczone przez radzik
    okazało sie ze czujnik halla dostał strzała w momecie montowania silnika po wymianie powrót do normy zima miasto cieżka noga ok 17l bp na 100km, trasa spokojna jazda do 130km/h nie wiecej jak 10l bp
    Gdzie znajduje się ten czujnik i jaką rolę pełni, ewentualnie jak sprawdzić że jest niesprawny?

Początkujący Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez Arkus
    okazało sie ze czujnik halla dostał strzała w momecie montowania silnika po wymianie powrót do normy zima miasto cieżka noga ok 17l bp na 100km, trasa spokojna jazda do 130km/h nie wiecej jak 10l bp
    Gdzie znajduje się ten czujnik i jaką rolę pełni, ewentualnie jak sprawdzić że jest niesprawny?

Podpinam sie o to pytanie. Ostatnio zrobiłem trase Mielec- Gliwice - Mielec. Spalanie wyszlo mi 12,8 l/100km predkosc 90 - 140 km/h jednak komputer mi pokazał 20l/100km natomiast po miescie pokazuje 38l/100km.
    Czy to jest normalne jak jest LPG I generacji. Troszke mnie to denerwuje bo to dosc duze odstepstwo od rzeczywistosci. Czy wymiana tego czujnika moze poprawic wskazania komputera. Czy to jest inaczej czujnik polozenia walka rozrzadu?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E34,E60,E92 :)
    Cytat Zamieszczone przez conrado
    Cytat Zamieszczone przez Arkus

Podpinam sie o to pytanie. Ostatnio zrobiłem trase Mielec- Gliwice - Mielec. Spalanie wyszlo mi 12,8 l/100km predkosc 90 - 140 km/h jednak komputer mi pokazał 20l/100km natomiast po miescie pokazuje 38l/100km.
    Czy to jest normalne jak jest LPG I generacji. Troszke mnie to denerwuje bo to dosc duze odstepstwo od rzeczywistosci. Czy wymiana tego czujnika moze poprawic wskazania komputera. Czy to jest inaczej czujnik polozenia walka rozrzadu?
    Jest to czujnik położenia wału korbowego, który odpowiada za kolejność zapłonu i adekwatnie uruchomienie pompy paliwowej, znajduje się po stronie filtra powietrza na kole pasowym.
    E12 525 79' było....
    E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
    E39 540i manual 96' było...

E60 530iA 03'

...E34 S38B38 :)
    ...E92 S65B40 :)

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Niesprawny czujnik polozenia wału unieruchamia silnik.

Jedyna "cześciowa" niesprawność to za duza przerwa miedzy czujnikiem a kolem zebatym. Jesli sygnał z czujnika bedzie za słaby to motor albo nie odpali albo bedzie chodził nierowno.

Wydaje mi sie ze przyczyny wiekszego spalania trzeba szukac gdzie indziej, sygnał z czujnika położenia wału ma znaczenie przy rozdzielaniu iskry zapłonu, opisywany problem to raczej kwestia dawkowania paliwa.

Co do wskazan OBC, pomiary spalania mozna kalibrować, było to kiedyś omawiane na forum.
    Czarne e32 w benzynie!

Uprawnienia umieszczania postów