Czy mógłbym prosić kilka osób o sprawdzenie jakie wartości chwilowego spalania w litrach na godzinę pokazuje ich OBC (test nr 3) w e-32 735i NA ROZGRZANYM SILNIKU w następujących warunkach:
- benzyna, wszystkie odbiorniki prądu wyłączone (światła również) na N oraz na D na postoju,
- LPG, wszystkie odbiorniki prądu wyłączone (światła również) na N oraz na D na postoju,
W przypadku LPG prosiłbym o podanie rodzaju instalacji (I lub II gen, BLOS lub sekwencja).
U mnie w drugim przypadku jest 1.9l/h na N oraz 3.0l/h na D (BLOS). Na benzynie sprawdzę jutro. Wiem, że to za dużo ale jestem ciekawy ile powinno być - mam świeżo "zregenerowany" po strzale przepływomierz i o ile mnie pamięć nie myli to przed strzałem komputer pokazywał mniej.
Jak ktoś nie ma LPG to niech chociaż na benzynie sprawdzi - interesuje mnie tylko 735i M30B35.
P.S. Nie dyskutuję o słuszności posiadania BLOSa zamiast sekwencji i nie interesują mnie rady "kup nową przepływkę" lub "kup Tico" ;) Moją intencją nie są pytania "dlaczego dużo pali" albo "co jest zepsute" tylko prośba o dane.