Ja też mam automat i to steptronic... być może był komfort star tylko po prostu nie działa. Prawdopodobnie jutro, lub w środę będę widział się z Sylwkiem, być może on coś zaradzi, ewentualnie znajdzie usterkę.Zamieszczone przez RockR
Ja też mam automat i to steptronic... być może był komfort star tylko po prostu nie działa. Prawdopodobnie jutro, lub w środę będę widział się z Sylwkiem, być może on coś zaradzi, ewentualnie znajdzie usterkę.Zamieszczone przez RockR
robiles wydruk z VINu? Skoro to indyvidual to moze ktos zazyczyl sobie taka opcje zeby nie bylo komfortstartu? U mnie nie ma tego na liscie a jest...
Robiłem kupując auto, a raczej ASO podczas sprawdzania stanu technicznego mi wydrukowało. Z tym że nie pamiętam już co tam było, a makulatura znalazła szybko swoje miejsce w śmietniku.Zamieszczone przez RockR
Nie sądzę. Zwykle individual jest dosyć ubogi, a mój wręcz przeciwnie. Jedyne czego mnie brakuje to skór, ale poza tym jest cała masa dodatkowych bajerów które rzadko spotykamy w bogatszych wersjach. Poza tym skoro w automatach przy 4.4 montowali standardowo to powinien mimo wszystko być.... Ehh :/Zamieszczone przez RockR
Jak można wyrzucać takie dokumenty? :? no nie ważne... skoro nie chciał skór mogł nie chcieć komfortstartu. Daj znać jak to sprawdzisz...
"Dokumenty"? To raptem kilka wydrukowanych kartek. Jak będę potrzebował to podjadę jeszcze raz i wydrukuje ponownie. Ale trzymać śmieci? ... bez sensu. Jednak wracając do tematu, rozmawiałem z kilkoma osobami i wszyscy mówią że 4.4 ma w standardzie komfort start, także nie sądzę by "na życzenie" go nie zakładali. Tym bardziej że wątpię aby ktoś oszczędzał na komfort starcie zakładając czujnik deszczu, czy dając 8 poduszek, albo biorąc navi. Mój individual to raczej nie jest "oszczędna" wersja, tylko typowo robiona pod zamówienie.Zamieszczone przez RockR
Niestety nie doszedłem jeszcze do rozwiązania problemu. Spróbuję po niedzieli coś ruszyć temat. Miałem spotkać się z Sylwkiem ale niestety jak do niego się wybierałem to żona zadzwoniła że mały ma 40 stopni gorączki także nie wiele myśląc zjechałem szybko do domu i migiem do lekarza. Na szczęście to tylko trzydniówka... ale strachu się trochę najadłem.
Na pewno dam znać jak rozwiążę/my problem. ;)
ginspirations, czekam na znak - sygnał... ;)
Witam czy idzie w jakiś sosób dołożyć bądź zakodować taki komfort start do Diesla 3.0 D z 2001 r np po przez inpę ?
W dieslach z tego co sie orientuję nie było komfortstartu. Zakodować też nie ma możliwości bo nie na zakodowaniu tylko to polega. A jeśli chodzi o autora wątku skoro indywidual to zrobiolny pod klienta, a ten może zaznaczył, że komfort ma być wyłączony. To z kolei może oznaczać, że może u Ciebie tylko trzeba go aktywować i po kłopocie. NCS i trzeba spróbować poszukać. Jak Sylwek nie ruszy tematu to chyba już nikt nic nie wskóra.
Z tego co ja wiem różnica jest przede wszystkim w rozruszniku. W dieselach nie było montowanych rozruszników z komfortstartem i żaden diesel w E38 nie ma tej funkcji - przynajmniej takich informacji udzielono mi w ASO jakiś czas temu...
Dzięki za Odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie czy jeśli gdzieś bym dostał taki rozrusznik z comfortem dało by się go zaadoptować do diesla ??