Ja wiem co się tam zapieka ,od starości i wligoci :)
Ja wiem co się tam zapieka ,od starości i wligoci :)
co Ty tym WD40 popsiukałeś?Zamieszczone przez ELVIS
ja zużyłem 2 butelki kazda po 200ml, spsiukalem z kazdej strony szyby po odgieciu tego chromu i nic mi nie pomogło drzwi dalej zakneblowane, ale pokombinuje w przyszly weekend z tym mocniejszym odgieciem listwy i wsadzeniem tam reki :)
pozdrawiam
BMW - Bo Moderator Widzi :D
Miałem coś takiego jak "RONSON" z długą rurką ,trzeba wsadzić tę rurkę odpowiednio, żeby leciało na zamek :)
u mnie nie da rady ich otworzyć w żaden sposób ani waleniem w nie z każdej strony ani WD40, jestem umówiony z jakimś majstrem na sobotę od zamków za 90zl ma mi je otworzyć :)
pozdrawiam
Daj znać jak otworzą ,ale ja nie wierzę,że otworzą :) powodzenia :)
otworzą otworzą może tylko nie do końca bezinwazyjnie. Mam na myśli rozwalenie zamka. Sam niejeden raz otwieram takie zamki w BMW też potrafią sie zaryglować. Niestety bez zdemontowania tapicerki się nie obejdzie trzeba tam dokładnie zajrzeć i mieć maksymalny dostęp. Metodą macajewa nie da się zbyt wiele zwojować.
ja juz po zabiegu, otworzyl mi majster w wawie na ul. Pańskiej jak by ktos chcial konkretne namiary to chetnie podam, bierze 150zl otwiera i naprawia zamek, oczywiscie bezinwazyjnie bez zadnych strat :)
pozdrawiam
a kolego nie podpatrzyles jak to zrobil bo ja mam taka sama sytulacje
nie, zostawiłem mu samochód, ale przypomne Ci ze ja próbowałem walić z kazdej strony pukać itp, do tego wlałem 2 butelki WD40 i nic nie pomogło a majster zrobil bez zdejmowania boczku nie wiem moze jakimś duzym magnesem :))))
pozdrawiam
kurcze mi sie udalo wydlubac boczek bez uszkodzen ale nadal nie moge sobie poradzic z otwarciem dzwi wszystkie linki siedza wszystkim ruszalem machalem u mnie stalo sie to zaraz po ty jak(czasami nie zamyka centralny i zamknelem rygiel recznie) wcisnolem ruygielek wrocilem do auta rygiel tak jakby wyskoczyl po pociagnieciu klmki srodkowej ale nie otworzylomi to dzwi do auta;/