Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 54

Wątek: Fotele przed i po lifcie

wisior, No przecież to chyba jest dość logiczne, że przekładając przełącznik z lewej strony na prawą musisz go obrócić. W efekcie dźwigienka od regulacji oparcia będzie "do góry nogami". I tylko o to mi chodzi. To, że pozamieniasz polaryzację, ok. Będzie działać. Ale wygląd pozostaje nieoryginalny. A niestety, nakładki na regulację są inne dla fotela z pamięcią niż dla fotela bez pamięci.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    A niestety, nakładki na regulację są inne dla fotela z pamięcią niż dla fotela bez pamięci.
    Że co że jak??!!! Zaraz jadę po auto i zrobię zdjęcia. Na 99,9% coś zmyśliłeś...

Cytat Zamieszczone przez Rock7
    Na 99,9% coś zmyśliłeś...
    Napisz, jak będziesz pewien na 100,1%

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    wisior, No przecież to chyba jest dość logiczne, że przekładając przełącznik z lewej strony na prawą musisz go obrócić. W efekcie dźwigienka od regulacji oparcia będzie "do góry nogami". I tylko o to mi chodzi. To, że pozamieniasz polaryzację, ok. Będzie działać. Ale wygląd pozostaje nieoryginalny. A niestety, nakładki na regulację są inne dla fotela z pamięcią niż dla fotela bez pamięci.

Błagam czytaj dokładnie i ze zrozumieniem moje posty , tam jest wszystko jasno napisane , że trzeba kupić lub przełożyć maskownice ze swoich foteli od strony kierowcy i pasażera pod odpowiednie przyciski , to oczywiście tyczy się również samych przycisków bo zakładam że kolega Rock7 ma elektrycznie sterowane fotele , robiłem to osobiście dokładnie w dwuch autach jedno e38 kolegi a drugie e39 mojej żony i zapewniam że wszystko wygląda orginalnie i działa tak samo jak w orginale ..........

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    Cytat Zamieszczone przez Rock7
    A niestety, nakładki na regulację są inne dla fotela z pamięcią niż dla fotela bez pamięci.
    Że co że jak??!!! Zaraz jadę po auto i zrobię zdjęcia. Na 99,9% coś zmyśliłeś...
    a co do tego to Sylwekk ma 100% racji , kostka podłączeniowa do przycisków od strony kierowcy jest mniejsza natomiast od pasażera jest większa ......

wisior, przyjrzałem się postowi: http://forum.7er.pl/fotele-przed-i-p...,15.htm#167734

Wynika z niego, że trzeba zmienić boki fotela, co nie jest prawdą bo boki mają mocowania pod moduł pamięci oraz pod zwykły przełącznik (zamiennie). No i wynika z Twojej wypowiedzi, że trzeba zastosować w miejsce przełączniki i moduł z już posiadanych foteli. Wtedy faktycznie nie mają znaczenia nakładki na przełączniki ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
    Sport seats chyba się nie łamały ale za to wysuwały pod nogami, a kontur to pełen wypas (poza masażem).
    Reasumując... w poliftowym E38 do wyboru były fotele:
    • Komfortsitze - łamane oparcie, istniała opcja z masażem
    • Sportsitze - wysuwane pod nogami, istniała opcja z masażem
    • Kontursitze - łamane oparcie, wysuwane pod nogami, nie istniała opcja z masażem

Zgadza się :-????

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez kuba__s Zobacz posta
    Reasumując... w poliftowym E38 do wyboru były fotele:
    • Komfortsitze - łamane oparcie, istniała opcja z masażem
    • Sportsitze - wysuwane pod nogami, istniała opcja z masażem
    • Kontursitze - łamane oparcie, wysuwane pod nogami, nie istniała opcja z masażem

Zgadza się :-????
    Nie, Sporty nie miały masażu

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Chciałem kiedyś kupić fotele od Angola, ale jak doczytałem temat do końca to już mi się odechciało elektrycznego sterowania. Liczę że podejmie ktoś ten temat jeszcze raz i napisze prostym językiem co należy zmienić aby Angole elektryczne pasowały. :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 728, E39 523, E53 3.0i
    Odświeżę temat:
    można prosić o schemat jak przerobić wtyczkę ? Mam e38 polifcie z foteleami grzanymi manualnymi a fotele kupiłem przedliftowe(grzane, pompowane, łamane, z pamięcią).

Uprawnienia umieszczania postów