Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Fotele przed i po lifcie

Cytat Zamieszczone przez RockR
    A czy po przeszczepie foteli poliftowych do przedliftowego e38 z 97r będzie działalo podgrzewanie foteli? Po lifcie przycisk podgrzewania miał 3 diody czyli jak się domyslam 3 stopnie grzania, a u mnie jest przycisk włączania i pokrętło obok do analogowego ustawienia siły grzania.
    Wszystko będzie działać.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    sylwekk lakonicznie...

Czyli że identycznie jak w starym fotelu rozumiem.

Macie gdzieś foto jak wygląda kostka przedliftowego i poliftowego fotela? Jest chyba różna liczba pinów więc jak to połączyć?

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Tak wygląda poliftowa:

http://www.bimmerboard.com/members/ripp222/Psm%2041.jpg

Przedliftową masz w aucie ;) zrób fotke i wrzuć na forum :D
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Prawie wszystkie piny da się przełożyć, poza zasilaniem i chyba kablami napinacza pitotechnicznego (te trzeba przelutować).

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    za zimno na takie akcje :P

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Fotele z europy okazały się śmieciem, za to nasz Kolega na weekendzie zobaczy dla mnie fotele grzane Kotur z angola (jeszcze raz wielkie dzięki! :) ) Jedna wzmianka o fotelu z anglika tylko była.

Koleś przez telefon Twierdzi że aby działała pamięć należy przełożyć silniczki z prawego do lewego. co o tym sądzicie?

PS. Fotele są do kupienia za 800zł wiec cena jest zachęcająca.

Cytat Zamieszczone przez Rock7
    Koleś przez telefon Twierdzi że aby działała pamięć należy przełożyć silniczki z prawego do lewego. co o tym sądzicie?
    Nie da się nie zgodzić z tą teorią ;)

Dochodzi jeszcze "tylko" przełożenie maty pasażera, przeróbka wiązek, dołożenie modułu sterowania do lewego fotela i przełącznika sterowania prawego fotela, wymiana nakładek na przełączniki sterowania (te na module są inne niż te na zwykłych przełącznikach).....

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    Po co tak kombinować , nie prościej w fotelu z alngola (kierowcy) przerzucić tylko kostkę ze sterowaniem na drugą stronę , pozostanie tylko zakup maskownicy pod przyciski sterowania fotelem ( koszt w serwisie sprzedają w komplecie dwie coś około 90pln) ....... ćwiczyłem to już kiedyś i wszystko działa łącznie z pamięcią , nie pamiętam w którym ale w jednym silniczku trzeba zmienić tylko biegunowość kabli bo będzie odwrotnie działało i to cała filozofia .................

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Przyciski sterowania fotelem się czymś różnią? Ja mam pamięć tylko kierowcy i nie ma żadnej różnicy między fotelami, zresztą dlaczego miałaby być. Szkoda że nie ma rozebranego fotela bo wogóle nie rozumiem o czym piszecie :/ Nigdy nie rozbierałem...

Pytam po to żeby wiedzieć czy taka operacja jest opłacalna czy szukać koniecznie europy... To jest prawdopodobnie polift więc oprócz zmiany kostek dojdzie jeszcze przerobić pod sterowanie :/

Taki luźny pomysł: A może lepiej w prosty sposób dodać pamięć fotela pasażera? Czy to droga operacja?

Dziwi mnie wogóle że fotel zdaje sobie sprawę że jest fotelem kierowcy lub pasażera... Takie rozwiązanie jest niepotrzebne.

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    Cytat Zamieszczone przez Rock7
    Taki luźny pomysł: A może lepiej w prosty sposób dodać pamięć fotela pasażera? Czy to droga operacja?
    czy droga to nie wiem ale prościej kupić fotel kierowcy , przyciski sterowania fotelami różnią się od siebie kostką podłączeniowa w fotelu kierowcy jest inna niż w fotelu pasażera , zrób tak jak pisałem przełóż panel sterowania fotelami na drugą stronę , dość łatwa operacja powinieneś dać rade jak rozbierzesz fotel od razu się zorientujesz .....

Uprawnienia umieszczania postów