Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Wątek: Fotele przed i po lifcie

. ADMINISTRATOR Awatar Sebek
    BMW
    E23/E38/E65
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    PS. a propos - Kontur- czy Kontour-?? Jaka jest prawidłowa pisowania?

Po niemiecku - Kontursitze ale jak jest po angielsku niewiem.
    Pozdrawiam, Sebek

Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
    Proszę o kontakt ze mną .!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    @Jey, @Sebek - dzięki :) Oczywiście chodziło mi o oryginalną niemiecką nazwę. W angielskich materiałach tłumaczono to na "sport seats" lub "contour seats".
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Vip Vip Awatar ArekLand
    BMW
    E38 2.8i "Zender"
    Cytat Zamieszczone przez RockR
    Sprzedawca oszukał mnie zatem pisząc 99r?? Zakładając że są podgrzewane i to jest 99r podepne je bez problemu? A jeżeli jednak są starsze to nie może być raczej zadnych kłopotów?
    Dziwne :razz: , bo jak Ja dzwoniłem do "gościa" to powiedział, że fotele NIE są grzane !!!!!!!! (kazałem sprawdzić czy są przyciski grzania na konsoli) ! :papa:

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Nie wiem czy są grzane i od jakiego rocznika pochodzą. Sam szukam foteli.... ale jedno jest pewne. Są od Anglika więc upierdliwości co nie miara. Z tego co mówili ludzie z forum to problem z pamięcią, elektryką, przewodami itd. Wszystko da się przerobić, ale masa roboty i dodatkowych kosztów. Z tym grzaniem to prawda... ciężko znaleźć od angola grzane, a od europejskiej wersji, to w ogóle ciężko znaleźć cokolwiek przyzwoitego. Jedno jest dobre z fotelami od Anglika. Taniej kupisz, zwykle w ładniejszym stanie i można przełożyć same tapicerki. Planuję właśnie taki zabieg i pewnie na dniach będzie gotowe to dam znać czy było ciężko.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Odświeżam temat, bo są do kupienia takie fotele z europy poliftowej. Czy założe je do siebie tak aby działały wszystkie funkcje fotela? ew. jak trudna i kosztowna jest przeróbka instalacji?

Vip Vip Awatar Wiktor
    BMW
    EVO VIII
    Jeżeli fotele pochodzą z auta z kierownicą po lewej stronie przeróbka ogranicza się do odcięcia wtyczek (można też rozebrać wtyczki i poprzekładać kable ze wsuwkami ale to jest bardziej czasochłonne) i przelutowania wtyczki przedliftowej ze starego fotel do nowego. Przyda się do tego schemat, bo nie wszystkie kolory się zgadzają ;)
    Pozdrawiam
    Wiktor
    Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    podepne się pod temat a ma ktoś może taki schemat czyli kostki po liftowej i przed liftowej ...???

Skorzystaj z WDS. Tam jest wszystko ze szczegółami opisane i rozrysowane. Linki do WDS on-line były na naszym forum podawane wielokrotnie.

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    @Sebek - co do masaży w Kontursitze, to głowy nie dam - ale chyba widziałem w jakimś ogłoszeniu :). Wieczorem sprawdzę w moim "Archiwum".

Kontursitze nie wychodzily w wersji z masazami- masaz byl tylko w KOMFORTSITZE ;)
    Kolo nie klamal- na zdjeciach w tym ogloszeniu widac ze auto wyprodukowane po marcu 99r ;)

Michal "sport seats" to nie to samo co "contour seats" ;)

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    A czy po przeszczepie foteli poliftowych do przedliftowego e38 z 97r będzie działalo podgrzewanie foteli? Po lifcie przycisk podgrzewania miał 3 diody czyli jak się domyslam 3 stopnie grzania, a u mnie jest przycisk włączania i pokrętło obok do analogowego ustawienia siły grzania.

Cytat Zamieszczone przez BOSS
    @Sebek - co do masaży w Kontursitze, to głowy nie dam - ale chyba widziałem w jakimś ogłoszeniu :). Wieczorem sprawdzę w moim "Archiwum".

Kontursitze nie wychodzily w wersji z masazami- masaz byl tylko w KOMFORTSITZE ;)
    Kolo nie klamal- na zdjeciach w tym ogloszeniu widac ze auto wyprodukowane po marcu 99r ;)

Michal "sport seats" to nie to samo co "contour seats" ;)

Sport seats chyba się nie łamały ale za to wysuwały pod nogami, a kontur to pełen wypas (poza masażem).

Ale to tylko w poliftowych komfortach było? Z czystej ciekawości, czy można odpalić masaże w przedliftowej 7?

Uprawnienia umieszczania postów