Zamieszczone przez michal_5000
Po niemiecku - Kontursitze ale jak jest po angielsku niewiem.
Zamieszczone przez michal_5000
Po niemiecku - Kontursitze ale jak jest po angielsku niewiem.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
@Jey, @Sebek - dzięki :) Oczywiście chodziło mi o oryginalną niemiecką nazwę. W angielskich materiałach tłumaczono to na "sport seats" lub "contour seats".
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
Dziwne :razz: , bo jak Ja dzwoniłem do "gościa" to powiedział, że fotele NIE są grzane !!!!!!!! (kazałem sprawdzić czy są przyciski grzania na konsoli) ! :papa:Zamieszczone przez RockR
Nie wiem czy są grzane i od jakiego rocznika pochodzą. Sam szukam foteli.... ale jedno jest pewne. Są od Anglika więc upierdliwości co nie miara. Z tego co mówili ludzie z forum to problem z pamięcią, elektryką, przewodami itd. Wszystko da się przerobić, ale masa roboty i dodatkowych kosztów. Z tym grzaniem to prawda... ciężko znaleźć od angola grzane, a od europejskiej wersji, to w ogóle ciężko znaleźć cokolwiek przyzwoitego. Jedno jest dobre z fotelami od Anglika. Taniej kupisz, zwykle w ładniejszym stanie i można przełożyć same tapicerki. Planuję właśnie taki zabieg i pewnie na dniach będzie gotowe to dam znać czy było ciężko.
Odświeżam temat, bo są do kupienia takie fotele z europy poliftowej. Czy założe je do siebie tak aby działały wszystkie funkcje fotela? ew. jak trudna i kosztowna jest przeróbka instalacji?
Jeżeli fotele pochodzą z auta z kierownicą po lewej stronie przeróbka ogranicza się do odcięcia wtyczek (można też rozebrać wtyczki i poprzekładać kable ze wsuwkami ale to jest bardziej czasochłonne) i przelutowania wtyczki przedliftowej ze starego fotel do nowego. Przyda się do tego schemat, bo nie wszystkie kolory się zgadzają ;)
Pozdrawiam
Wiktor
Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.
podepne się pod temat a ma ktoś może taki schemat czyli kostki po liftowej i przed liftowej ...???
Skorzystaj z WDS. Tam jest wszystko ze szczegółami opisane i rozrysowane. Linki do WDS on-line były na naszym forum podawane wielokrotnie.
Kontursitze nie wychodzily w wersji z masazami- masaz byl tylko w KOMFORTSITZE ;)Zamieszczone przez michal_5000
Kolo nie klamal- na zdjeciach w tym ogloszeniu widac ze auto wyprodukowane po marcu 99r ;)
Michal "sport seats" to nie to samo co "contour seats" ;)
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
A czy po przeszczepie foteli poliftowych do przedliftowego e38 z 97r będzie działalo podgrzewanie foteli? Po lifcie przycisk podgrzewania miał 3 diody czyli jak się domyslam 3 stopnie grzania, a u mnie jest przycisk włączania i pokrętło obok do analogowego ustawienia siły grzania.
Sport seats chyba się nie łamały ale za to wysuwały pod nogami, a kontur to pełen wypas (poza masażem).Zamieszczone przez BOSS
Ale to tylko w poliftowych komfortach było? Z czystej ciekawości, czy można odpalić masaże w przedliftowej 7?