Cytat Zamieszczone przez SHOTGUN
Jezeli chodzi o czujniki klockow to mam pytanie do wszystkich....Wszystko wygasilem po zakupie i adaptacji nowego modulu ABSu...Ale nadal swieci sie Brike LINGS czyli czujki od klockow....wszystkie dzisiaj byly sprawdzana ale nie dzialala zarowka stopu..po jej wymianie kontrolka znikla...nie wiem o co tu chodzi...
Juz Ci mowie kolego:

Z bledem Check Break Linings tak jest. Po wymianie klockow i czujnika nalezy otworzyc drzwi kierowcy (nie wiem czy to konieczne, ale koledzy z USA twierdza, ze tak), nastepnie przekrecic kluczyk w pozycje 2 (zaplon, ale nie odpalasz samochodu), nastepnie zostawic tak na ok 30 sek. Pozniej wylaczyc zaplon, wyjac kluczyk, wlozyc kluczyk, odpalic samochod. Powinno zniknac (w E39 tak jest, wymienialem klocki tydzien temu, daj znac czy zadzialalo w E38). Wynika to z faktu, ze to wskazanie ma inna logike niz wskazanie zarowek, bo ma bezposredni wplyw na bezpieczenstwo. W zalozeniu zarowke mozesz wymienic sam, na wymiane klockow powinienes udac sie do ASO a tam wiedza o tym co napisalem. Ta procedura kasuje bledy OBC tego typu. Blad ten pojawia sie po przetarciu czujnika i potem juz nie jest sprawdzany a zapamietany przez OBC.

Mam nadzieje, ze pomoze.