Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: [ elektryka] Jaki akumulator ?

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Cytat Zamieszczone przez wm
    moim zdaniem najlepszy zakup ze średniej półki:) pamiętaj o kontroli napięcia ładowania,
    Akumulator, jak akumulator. Generalnie nic nadzwyczajnego. Nie radzę zostawiać auta z włączonym radiem itp. Mam nadzieję że będziesz zadowolony

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b30 88r. e38 m62b44 99r.
    Cytat Zamieszczone przez ginspirations
    Akumulator, jak akumulator. Generalnie nic nadzwyczajnego
    ja jak się na czymś nie znam to staram się nie zabierać głosu, i tobie radze to samo.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    520iA
    Akumulator, jak akumulator. Generalnie nic nadzwyczajnego.
    Zgadza sie ale auto tez nic nadzwyczajnego wiec uznalem ze nie bede przesadzal z zelowym np;
    Nie radzę zostawiać auta z włączonym radiem itp
    Nie zamierzam;
    Mam nadzieję że będziesz zadowolony
    Tez mam taka nadzieje ;)

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    a jak się na czymś nie znam to staram się nie zabierać głosu, i tobie radze to samo.
    To sprawdź kolego jaki akumulator powinien być w E38 a potem zabieraj głos. Do tego modelu wszyscy jak jeden mąż polecają to samo... U mnie był zamontowany Bosch i wiem że nie ma się czym zachwycać. To tak jak kupować tańsze zamienniki, a oryginalne części, wybór należy do Ciebie i uprzejmie proszę Cie nie wszczynaj ze mną bezsensownej dyskusji bo nie mam na to ochoty.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Akumulator, jak akumulator. Generalnie nic nadzwyczajnego
    ja jak się na czymś nie znam to staram się nie zabierać głosu, i tobie radze to samo.
    Moim zdaniem Bosh zszedł na psy jeśli chodzi o akumulatory ( podobno tłuczką je gdzieś u skośnych ), mój teściu w ciągu roku reklamował "super" bosha 3 razy w końcu sprzedawca poległ i zaproponował zwykłą centrę które chodzi bezawaryjnie już rok czasu i jakoś działa w tym aucie w którym bosh cały czas kapitulował.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    520iA
    Panowie wiecej luzu, nie ma sie co sprzeczac jeden uzna ze Bosch jest OK inny powie ze to szajs i tyle. Ja mialem aku Boscha juz w kilku autach i nie mialem nigdy problemow, jesli teraz bedzie inaczej to trudno sie mowi i zyje sie dalej.

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Panowie ,jeżeli chodzi o akumulatory ,to prawda jest taka,że wszystko zalezy jak sie trafi.
    Najważniejszą sprawa w akumulatorze to jest ,jak wykonany jest w środku ,a tego sie nie wie jak sie go kupuje. Jeden wytrzyma 8 lat ,a drugi po 2 latach klęka :)

Moim zdaniem to loteria ,pozdrawiam :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    BMW E38 740 1994r
    Jedyne co mogę powiedzieć/napisać w tym temacie to to,że posiadam aku Centra Futura-ma już coś ok. 2óch lat i sprawuje się jak dla mnie dobrze-nie miałem problemów z odpaleniem tamtej zimy ,czy z długim graniem radia-co nie znaczy ,że takowe problemy nie wystąpią (odpukać w głowe bo to niemalowane ;D );)
    Myślę ,że zawsze można trafić na jakąś wadliwą sztukę-przypadłość rzeczy martwych ;)
    Co do innych marek nie mogę się wypowiedzieć(nie neguję jak i nie polecem) bo ich nie stosowałem ;)
    Pozdro :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b30 88r. e38 m62b44 99r.
    To sprawdź kolego jaki akumulator powinien być w E38 a potem zabieraj głos. Do tego modelu wszyscy jak jeden mąż polecają to samo... U mnie był zamontowany Bosch i wiem że nie ma się czym zachwycać. To tak jak kupować tańsze zamienniki, a oryginalne części, wybór należy do Ciebie i uprzejmie proszę Cie nie wszczynaj ze mną bezsensownej dyskusji bo nie mam na to ochoty.
    czytaj dokładnie posty, tak jak napisałem najlepszy ze średniej półki nic dodać nic ująć, producent ZALECA akumulator w technologii AGM a czy ty założysz zwykły czy żelówke to twoja sprawa, tak jak w olejach, zalecany pełny syntetyk ale jak zalejesz pół to nic się nie stanie.
    Osobiście przerobiłem w moich beemkach wszystkich możliwych producentów (dostępnych w EU ) akumulatorów i Varta/Bosch silver jest najlepszym z możliwych oczywiście nie wliczając AGM i żelówek.

Tak na marginesie Bosch nie jest i nigdy nie był producentem akumulatorów, nakleja tylko swoje naklejki na wyroby Varty (udziały), i są produkowane w Czechach na nasz rynek, nie wykluczam obcego importu od skośnookich ale to w dalszym ciągu Varta,
    wady fabryczne w Varcie są naprawde sporadyczne może sztuka rocznie, chociaż dokładnych liczb nie pamiętam, natomiast reklamacji jest więcej ale to już inna bajka,
    od wielu wielu lat dostawcą aku. dla BMW jest Varta, na samym początku były sygnowane logiem BMW a od kilku lat są ze znaczkiem Varta

W obecnych czasach jeżeli dana fabryka aku. ma certyfikaty jakości na swoje wyroby to oznacza to, że jeden akumulator tej samej klasy nie może się różnić od drugiego, i tutaj raczej bym nie dopatrywał się pecha przy wyborze.

Centra futura jak najbardziej, topowe wydanie akumulatora na polskim rynku przez Exide, godny polecenia, no i 3 lata "gwarancji" - chociaż różnie to bywa z tą gwarancją:)

wm, to tak, żeby lekko zburzyć wizerunek Varty jako idealnego dostawcy (Boscha Silvera omijam szerokim łukiem od dłuższego czasu, nawet Jenox go przebija), mam prawie dwuletnią Vartę, która wymaga doładowywania..... To nie świadczy dobrze o producencie. Zdaję sobie sprawę, że może alternator niedomagał jakiś czas, ale został naprawiony a aku ciągle słabe..... Co gorsza, prostownik z automatyką nie ogarnia problemu i po całej nocy ładowania ciągle ładuje.....

Uprawnienia umieszczania postów