Tylko jednego nie można brać pod uwage przy zakupie E65 - ceny zakupu, bo są one jednak do siebie zbliżone...Zamieszczone przez ADASIO
Tylko jednego nie można brać pod uwage przy zakupie E65 - ceny zakupu, bo są one jednak do siebie zbliżone...Zamieszczone przez ADASIO
Przeglądając portale aukcyjne to jest ogromna różnica w cenach, jedni chcą taką niską kwotę że podejrzane a drudzy taką dają żeby chyba tylko sprawdzić czy jest zainteresowanie. Wogóle tego nie rozumie. I w sumie nigdy nie wiadomo co się kupi... Często jest tak na fotkach jest super, wszystko ok. Podjedzi się to widzimy rozpacz na kółkach. Najlepiej kupić w solonie F01 ale to już dla mnie jak na dzień dzisiejszy nie osiągalne jest...
Auta można szukać i szukać ale czy te wymarzone się znajdzie to już nie wiadomo kiedy i czy wogóle.
Już ostatnio myślełałem o 5 w wersji Mpower:P tylko tutaj trafić egzemplarz w dobrym stanie graniczy z cudem.
Pozdrawiam,
Merc E500..zwija asfalt :) Ex Audi D3 4.2 benzyna LONG
KOLONKOS powiem tak
nie nastawiaj sie że kupisz e65/66 jak nówke z salonu - to auto jest minimum 2002/2003 rok wieć ma 6-8 lat i zawsze jakaś usterka,bądz cos co trzeba będzie zrobić, jeśli nie już to w najbliższym czasie się znajdzie, ważne by znależć egzemplarz gdzie do roboty jest najmniej i za jak najmniejsze nakłady finansowe
tak jak było pisane szukaj egzemplarza z minimum marca 2003 jak moje bo wtedy była moderizacja elektroniki i jest mniej problemów z nią,
patrz czy nie wypadkowa- mała stłuczka nie dyskwalifikuje wg mnie pojazdu,
szukaj dobrze wyposażonej - plus przy pózniejszej odsprzedaży,
jeśli szukasz ciemnych bryk to na takich sie skup ,
ceny roczników 2002-2003 realne i bez miny wg mnie to kwoty rzędu 60- 75 tys zł
przed zakupem sprawdz pojazd jesli nie w Aso co jest kosztowne ,to choć na stacji diagnostycznej,albo organoleptycznie jak się na tyle czujesz na siłach i potrafisz na to i owo zwrócić uwage
a tak na marginesie wpadnij jutro na spota to pogadamy na żywcu :P
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
No na takiego spota to bym się z miłą chęcią przejechał, tylko jest problem nie mam 7er.... a głupio się czuć trochę będę bez niej a tam same takie. Wiem że nie kupię używki takiej jak w salonie, to jest oczywiste. Chodziło mi bardziej o to, że takie super fotki dają aut a na żywą nie ma porównania....
Super by było takie 760 ale to już kasy więcej jest.... niestety na wiosnę raczej nie będzie mnie jeszcze na nią stać...
to żaden problem - wielu tak zaczynało a teraz maja swoje 7 i nimi podjeżdzają ,zatem zapraszam serdecznieZamieszczone przez kolonkos
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Chyba jednak obejdę się smakiem nie czuję się w pełni członkiem 7er. A zmieni się to gdy ja nabędę i wówczas choćby pioruny waliły przyjadę i udostępnię każdemu aby mógł się przejechać, zobaczyć. Jak Rodzina to rodzina;p fanatycy bmw . To jest coś!!
Coś mi się wydaję że tej wymarzonej szybko nie znajdę, poczekam trochę może coś się pokaże... Do czerwca chciałbym już mieć załatwione wszystko i cieszyć się moim Skarbem
jak do tej pory pan od "pełnej opcji 100% bezwypadkowej" nie odpowiedziałZamieszczone przez kolonkos
a co do zderzaka to longi czy tam 760 (ale chyba longi) - w każdym bądź razie ta na allegro to ani long ani 760; mają taką chromowaną listewkę na zderzaku, a na tamtej aukcji to był jak widać mixtape - przód normalny a tył w chromie :D :D :D :D :D
Trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie co to jest wypadek ...
Wiec samochód bezwypadkowy nie musi być bezstłuczkowy np - często się zdarzają drobne uszkodzenia na parkingach - czesto trzeba wymienić np zderzak czy błotnik mimo iż uszkodzenia są niewielkie...
Dlatego ja nigdy nie patrze czy właściciel pisze bezwypadkowy czy nie tylko oceniam stan ... A wymieniony zderzak niczego nie dowodzi ... Jednak może wskazywać na poważniejsze przygody dlatego zawsze warto dokładnie to sprawdzić ...
Ja nawet twierdzę, że nie ma auta które nie było choćby otarte czy lekko puknięte na parkingu... Blachę można wymienić ważne aby auto nie było uderzone gdzie zostanie naruszony jakiś zwarty element.
Na dzień dzisiejszy mam do naprawy lakierniczej:
Przedni zderzak, przednie drzwi, tylne nadkole bo wszystko jest obtarte!
Do tego do wymiany przednie nadkole i tylne drzwi, z tym, że nadkole większość by wyklepała bo jest lekko wduszone.
Drzwi mam tak wgniecione, że nic innego nie jest ruszone, otwierają się i zamykają normalnie.
Moje auto także uważam za bezwypadkowe a to że ktoś najpierw mnie przytarł a później jeszcze ktoś na parkingu cofając wjechał mi w drzwi nic nie znaczy. To tylko blacha którą się odkręca i przykręca. Jeżeli naprawią to solidne firmy to będzie idealnie. Jak jakiś burak by to robił to wiadomo jak takie coś wygląda i funkcjonuje...
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Wiadoma sprawa jakieś otarcie, wgięcie nie dyskwalifikuje auta. Moim zdaniem jeśli nawet coś było a zostało to zrobione zgodnie z zasadami które bmw uważa za stosowne jest ok.
Dziwi mnie to, że jeżeli ktoś sprzedaje bmw 7 e65, to nie jest to osoba budząca jakieś tam zaufanie, tylko jakiś cwaniak. Zeby znaleźć fajny egzemplarz trzeba tego mnóstwo przejżeć...
Nie wiem czy moj tok myślenia jest dobry ale dobrym czasem jest okres wiosny- okolice maju koniec maja do kupowania samochodów.... Teraz ta pogoda jest strasznie kiepska i za bardzo nie chce mi się jehcać nawet 50km żeby coś zobaczyć
Co wy na to?