-
Początkujący Użytkownik
[elektryka] Błędy komputera na desce rozdzielczej ?
Panowie prosze o pomoc, tym razem od dwóch dni pojawia mi sie sygnał "door's open" i komputer pipczy, i tak co chwile czasami 3 razy pod rząd. Drzwi są zamknięte, więc nie wiem czy cos nie styka czy jak. Bylem u mechanika to cos powciskal tam na komputerze, moze od tego, ale nie wiem.
Prosze o pomoc :)
pozdrawiam
-
Zaawansowany Użytkownik
nie wiem jak to się ma do e32 ale ja kiedyś w e34 miałem ciągle wyskakujący komunikat otwartych drzwi wina leżał po stronie włoczników krańcowych.Najbardziej nasilało się to na nie równej nawierzchni.
-
Początkujący Użytkownik
No i jak to sie skonczylo ? Naprawiałeś to jakoś ? Bo nie wiem co mam z tym zrobić ;)
-
Zaawansowany Użytkownik
ja już nie miałem przyjemności usuwać tej usterki i proponował bym ci sprawdzić wszystkie włączniki sygnalizujące otwarte drzwi.
-
Początkujący Użytkownik
-
Zaawansowany Użytkownik
ja to miałem i rozwiązałem skutecznie, mianowicie przykleiłem do "czujnika" otwartych drzwi kawałek gumy, który, co prawda odpadł, ale warstwa cyjanopanu wystarczyła żeby czujnik się wciskał odpowiednio głęboko :) jak otworzysz drzwi to w słupku w zamku znajdziesz przycisk, który ja tutaj, szumnie nazwałem czujnikiem ;)
z tym ze u mnei na wertepach mowiło ze drzwi otwarte, na równym i postoju nie bylo problemu.
-
Zaawansowany Użytkownik
tzn.czy nie jest któryś uszkodzony mechanicznie (nadłamany)wiesz gdzie się znajdują?Komenda ci się wyświetla podczas jazdy po nierównościach ??
-
Początkujący Użytkownik
Tak, komenda wyświetla sie wlasnie najczęsciej podczas jazdy po nierownosciach oraz na wiekszych zakretach.
-
Zaawansowany Użytkownik
czyli sprawa leży po stronie czujników otwarcia drzwi.
-
Początkujący Użytkownik
Przyznam sie że nie wiem dokładnie o jakie "czujniki" chodzi, nie widziałem tam nic pionowego, chyba że trzeba rozbierać drzwi ?
Uprawnienia umieszczania postów