OK, a moglbys mi dokladnie powiedziec gdzie go szukac, bo nawet nie wiem jak wyglada, nigdy nie mialem z tym doczynieniaZamieszczone przez sylwekk
OK, a moglbys mi dokladnie powiedziec gdzie go szukac, bo nawet nie wiem jak wyglada, nigdy nie mialem z tym doczynieniaZamieszczone przez sylwekk
BMW - The Ultimate Driving Machine
Zajrzyj za tylne koło (nie musisz go ściągać) - będziesz widział czy jest tam sam amortyzator czy też idzie tamtędy jakiś przewód hydrauliczny w kształcie litery U
Pozdrawiam
Wiktor
Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.
wiem ze cos do amorka wchodzi ale nie wiem czy to nie poprostu element od S EDC
Z tego co widze na zdjęciach np na tej aukcji
http://allegro.pl/item798106699_bmw_...dc_i_nivo.html
kable od EDC wchodzą od góry także raczej byś ich nie widział za kołem.
Pozdrawiam
Wiktor
Używajcie polskich znaków - jest różnica czy robisz komuś łaskę czy laske.
Nie jestem pewien teraz ale zdaje mi sie ze te amory wygladaly calkiem podobnie, chyba nawet ten przewod hydrauliczny tez jest...
O co chodzi wogole z NIVO?
Po pierwsze to 750iL miało w standardzie NIVO. Każdy Long miał to w standardzie. Jeżeli nie ma to ktoś musiał grzebać i wywalić.
Kolego Hyro Nivo służy do tego żeby Twoja 750 nigdy nie wyglądała tak jak jakiś polonez jak 2 grubasy wejdą :D Krótko mówiąc amortyzatory z NIVO mają trzymać auto cały czas w poziomie, mimo ciężaru na tylną oś auto nie opada :)
Co do wysokiego stania to moja 750iL też tak ma. Myślę że jest to związane z S-EDC ale głowy nie dam. Od siebie dodam że lepiej nie obniżaj Loga. Jest duże prawdopodobieństwo zarycia spodem auta na jakimś podjeździe. A poza tym przecież ładnie to wygląda jak tak stoi :D
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Dziękuję za odpowiedź i wytłumaczenie.
Z tym obniżaniem dlatego pytałem o oryginały BMW bo przecież chyba by nie sprzedawali w ASO czegoś do tego modelu co by miało nie pasować albo wyrządzić szkody...
Jakoś wolę gdy stoi przodem do dołu jak przystało na BMW... ;)Zamieszczone przez Supermen