Witam wsyztskich
wiem ze temat byl poruszany wiele razy , szukalem ale nie doszukalem sie objawow jakie mam ja w aucie . DLatego pozwolilem sobie zamiescic opis jaki dostalem"objawow"
"..... Rano wyjechalem z garazu i pojechalem do sklepu ok. 4 km. Po wyjsciu ze sklepu (kilka minut) uruchomilem silnik, wlaczylem swiatla i wsteczny. Stalem czekajac na mozliwosc wlaczenia sie do ruchu, wtedy zgasl po raz pierwszy. Odpalil ponownie bez problemu, wlaczylem sie do ruchu i po 30m zgasl. Odpalil za 2 razem i pojechalem nastepne dwa kilometry, zgasl. Zaraz odpalil i dojechalem do celu jeszcze ok.400 m gdzie sie zatrzymalem. Zalatwilem sprawy i
po 15 minutach zapalilem i kontynuowalem jazde bez zadnego problemu. Jezdzilem po rownej drodze (jest kawalek takiej), bez bocznych przeciazen. Silnik mial prawidlowa temperature (wsk. na srodku). Temp. zewn. ok 11 st C.
Po godzinie postoju wybralem sie na jazde. Kilka postojow i wszystko dziala normalnie. Temp. zewn ok 5 st C. Po 10 km spokojnej jazdy jechalem z gorki, hamowalem i skrecalem w lewo - zgasl w luku. Odpalil za 1 razem. Ujechal 30m zgasl. Odpalalem ok 10 min. Dlugie krecenie nie dawalo efektu. Krotkie krecenie powodowalo kilka samodzielnych obrotow po czym gasl. Po 10 min prob zapalil kontynuujac jazde ok.12 km bez drgniecia....."
czy ktoś mi może pomóc lub coś doradzić ....??
silnik M52, skrzynia 5H18. BMW e38 728 .
dziekuje serdecznie za pomoc i pozdrawiam
Cyga