Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 53

W±tek: Padniêty Alternator ch³odzony ciecz±

Widok w±tkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Do¶wiadczony U¿ytkownik Awatar Supermen
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e38 750iL
    Sk±d
    Chojnice
    Cytat Zamieszczone przez tgracing Zobacz posta
    Musisz go wymontowaæ i otworzyæ. Dopiero wtedy bêdziesz wiedzia³ co w nim piszczy. Diody jak najbardziej wymienne, sam osobi¶cie wymienia³em (3 s± plusowe i 3 minusowe). Wcze¶niej sam regenerowa³em i kupowa³em od go¶cia oryginalny boschowski mostek u¿ywany. To ¿e siê znowy spali³, to moja wina, bo po monta¿y wszystko by³o przez ok. roku i to u¶pi³o moj± czujno¶æ co do akumulatorów (jak dzia³ to poco wymieniaæ), du¿y ju¿ mia³ 9,5 roku, a ma³y nie trzyma³ pr±du. Za drugim razem ze wzglêdu na lenistwo, odda³em do zaufanego warsztatu i zrobili po kosztach. Aczkolwiek, jak masz trochê pojêcia o tych sprawach, sam bez najmniejszego problemu wszystko wymienisz. Pzdr.

Jak siê spali³y diody to na pewno mostek te¿.
    Problem jest tego typu, ¿e to posz³o do jakiego¶ elektryka bez mojego po¶rednictwa. Znajomy wyj±³ altek i zaniós³ do kogo¶ z kim wspó³pracuje w tym zakresie. Ten elektryk tylko przekaza³, ¿e mostek jest do wymiany, a diod nie da siê wymieniæ bo s± wprasowane. Ale jutro chyba to zabiorê od niego bo mi siê tutaj nie podoba sposób dzia³ania tego elektryka.

Tak to jest jak siê nie ma czasu samemu wszystkiego przypilnowaæ i zrobiæ.
    Ostatnio edytowane przez Supermen ; 17-09-2014 o 22:01
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •