Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 31 do 40 z 53

W±tek: Padniêty Alternator ch³odzony ciecz±

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2014
    BMW
    E39 528i sedan -> E30 324td touring -> E34 525i sedan -> E38 735iA
    Sk±d
    Ko³obrzeg
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta

Jest jeszcze opcja gigantycznego przebiegu...
    czyli wiekszosci z 200 tys +/- xD btw. tez mi zdechl alternator ale jeszcze nie wiem co dokladnie...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2013
    BMW
    bmw 740
    Sk±d
    ³ódz
    Cytat Zamieszczone przez ttrol Zobacz posta
    Nie wiem co kombinujecie z tymi alternatorami, ale jedne z prostszych urz±dzeñ. Mostki a tych alternatorach nie powinny padaæ, bo s± mocno przewymiarowane te diody. Uwa¿am, ¿e problem le¿y po stronie akumulatora oraz odbiorników w aucie, alternator jest regularnie przeci±¿any. No chyba, ¿e je¼dzicie z uszkodzonymi ³o¿yskami w alternatorze, to wtedy mo¿e doj¶æ do przetarcia izolacji wirnika i w konsekwencji uszkodzenia jego samego jak i diód. £o¿yska siê sprawdza przy ka¿dej wymianie pasków osprzêtu.

Jest jeszcze opcja gigantycznego przebiegu...
    W teorii to wszystko wygl±da dobrze, a w praktyce jest inaczej.
    Alternatory te ulegaj± przegrzaniu jest to bardzo czêsta usterka w tych silnikach, jednym s³owem niewypa³, bo niby jak ma ta ciecz ch³odziæ jak ma ponad 100 C ????????

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2011
    BMW
    wiele
    Sk±d
    ¦l±sk
    Jako ¿e ostatnio rozkmini³em system ³adowania w 750 do bólu mogê stwierdziæ z ca³kowit± pewno¶ci± - nie ma czego¶ takiego jak pomiar pojemno¶ci akumulatorów w tym modelu. :)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2017
    BMW
    BMW E66 760Li 12V, BMW E39 2.8i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Witam,

Pomó¿cie !!!! jestem za³amany. Usma¿y³em alternator pod koniec listopada. Du¿o latam po autostradach i podobnie by³o to tym razem. Z tym ¿e przy pierwszym usma¿eniem alternatora (jak go nazwali elektrowni 180A) wzi±³em go na klatê bo obci±¿y³em go maksymalnie lecia³em odcinek wroc³aw - p³ock prawie ca³y czas pod 260 - no i siê stalo :/ info z serwisu regenerowany 3tys nowy 4800z³ .... telefon do stando nowy 4800, regenerowanych nie zak³adaj± bo maj± z³e do¶wiadczenia z wodniakami. Uda³o mi siê znale¶ w p³ocku dawce (wymiana + alternator 1300z³) wiec jak dar z niebios. I co uda³o mi siê wróciæ nim 350z³ .... i potem kolejnego dnia zrobi³êm po mie¶cie ca³e 10km i to samo usma¿ony .... stwierdzi³em ze mo¿e u¿ywka mo¿e by³ wadliwy. Znalaz³em magików od alternatorów i rozruszników którzy twierdz± ¿e spokojnie regeneracja zrobi robotê. ¯e praktycznie zostaje tylko obudowa. No i siê zdecydowa³em regeneracja 1700z³ i po 2 tygodniach jazdy kolejny alternator usma¿ony - wspomnê tylko ¿e przy monta¿u alternatora tego po regeneracji wymieni³em alumulator na nowy który zosta³ zaadaptowany w serwisie Stando. Aito tez by³o sprawdzone czy nie ma nigdzie gdzie¶ jakiego¶ niekontrolowanego poboru pr±du. I teraz mam zgrzyt Stando twierdzi ze to wina regenerowanego alternatora a firma regeneruj±ca nie chce uwzglêdniæ reklamacji - twierdzi ze wina jest w aucie. Serwis mówi ze przy takim spaleniu alternatora ze popêka³y wszystkie diody to powinieniem ¶wieciæ podczas jazdy ze to praktycznie powinno iskrzyæ jak spawarka. Nie wiem o mam z tym zrobiæ. Obawiam siê ze nawet jak zdecyduje sie na nowy w serwisie za 4800 potem odzuc± mi gwarancje bo powiedz± ze to wina elektroniki w aucie :/

Jakie¶ m±dre porady ?
    S³ysza³em w stando ju¿ mieli 3,4 przypadki takie z regenerowanymi alternatorami wodnymi - ale ja juz usmarzy³em 3 w ci±gu miesi±ca :/ wszystkie orygina³y - tak¿e nie s±dzê ¿eby to by³ przypadek. A niby ¿adnego zwarcia nie stwierdzono przy sprawdzeniu auta. Czy mo¿e w e66 jest jaka¶ wada konstrukcyjna, nie wiem mo¿e gdzie¶ ¶niedziej± kable mo¿e gdzie¶ wilgoæ ... nie wiem , proszê o pomoc i jakie¶ sugestie.
    D1 FLY - BMW E39 528i
    D7 FLY - BMW E66 760Li V12

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    No zaje¿d¿a to trochê win± auta. Ciekawi mnie, czy da siê zrobiæ przeszczep zwyk³ego alternatora? Ja w swojej 745i mia³em ju¿ zwyk³y, wiêc mo¿e to byæ tylko kwestia prze³o¿enia paru maneli i kodowania. Pyta³e¶ siê o to w stando?

Wys³ane z mojego Redmi 3S przy u¿yciu Tapatalka

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2017
    BMW
    Sk±d
    Wroc³aw
    Nie, stando jako¶ chyba najchêtniej by odsunê³o temat. Zaproponowa³ mi jeden elektryk ze zrobi zabezpieczenie dla altenatora, aby przy osi±gniêciu jakie¶ tam temperatury od³±cza³ go. Ale to wydaje mi siê ¶rednie rozwi±zanie.
    D1 FLY - BMW E39 528i

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Teraz mi przysz³o do g³owy: a mo¿e co¶ z obiegiem ch³odzenia jest nie tak? Poszperaj w dziale E38, bo w tym modelu te¿ zdaje siê by³ problem. Mo¿e tam ch³opaki lepiej rozpracowali temat.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2017
    BMW
    Sk±d
    Wroc³aw
    Ale ja nigdy nie mia³em problemu z ch³odzeniem. ¯adnych problemów. Zobaczê ale tam chyba takich motorów nie by³o ... inny model inny silnik .... nie za du¿o ró¿nic ...

Czy znacie jaki¶ dobrych elektryków z okolic Wroc³awia ??
    D1 FLY - BMW E39 528i

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Motorów tam takich nie by³o, ale w E38 zosta³ wprowadzony alternator ch³odzony ciecz±. Mo¿e problemy s± identyczne dla E38 i E65. Mo¿e p³yn za s³abo odprowadza ciep³o?

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2013
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Sk±d
    Opolskie
    Kolega mi opowiada³ o dobrym elektroniki z Wroc³awia,który z pozytywnym skutkiem odgruzowal jedno E65 730.
    Je¶li chcesz to mogê podpytac o namiar.
    No i..tani to on ponoæ nie jest.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •