Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: co sądzicie o tych oponach?

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i ; MB 560 SEC 88'
    Na wiosnę 2008r kupiłem 4x good year F1 do E32,jeśli ktoś wie co to za opona zna też jej cenę .Na moje oko jest dość wygórowana biorąc pod uwagę fakt że po tych wakacjach opony były już kompletnie łyse :? Zrobione jakieś 50-60t km(przez dwa lata)

Widząc co sie dzieje z tymi oponami tego roku na wiosne kupiłem do CLK nexen-y bo takie polecił mi znajomy z wulkanizacji.Autem też zrobiłem ok 50t km może trochę mniej ale od wiosny tego roku i opony dalej są jak nowe.
    Może niektórzy nie podzielą mojego zdania ale uważam że tania opona nie musi być wcale taka zła.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735iA
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Widząc co sie dzieje z tymi oponami tego roku na wiosne kupiłem do CLK nexen-y bo takie polecił mi znajomy z wulkanizacji.Autem też zrobiłem ok 50t km może trochę mniej ale od wiosny tego roku i opony dalej są jak nowe.
    Może niektórzy nie podzielą mojego zdania ale uważam że tania opona nie musi być wcale taka zła.
    a kupiłeś Nexen N3000 czy N6000 bo tą drugą właśnie ludzie chwalą i też o niej myślałem na lato.

Pozdrawiam

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Chyba to jest nexen 3000,jeśli bieżnik coś Ci mówi to wygląda tak

Śmiało mogę ich polecić...

pozdr

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda
    Na wiosnę 2008r kupiłem 4x good year F1 do E32,jeśli ktoś wie co to za opona zna też jej cenę .Na moje oko jest dość wygórowana biorąc pod uwagę fakt że po tych wakacjach opony były już kompletnie łyse :? Zrobione jakieś 50-60t km(przez dwa lata)

Dzuda, jakbyś kupił jakieś Kumho to byś przejechał 100 tyś i pewnie byłyby dobre, ale czy o to chodzi, czy o to, żeby mieć jak najlepszą przyczepność...? ;)
    50-60 tyś na F1 to i tak doskonały wynik, nie wiem czego się spodziewałeś po sportowej gumie...?I nie porównuj tych zacnych opon do jakichś Nexenów, bo porównania nie ma chyba żadnego ;)
    A koledze Kamiltar, polecałbym prędzej markowe używki.. ;)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez Słowik
    czy o to, żeby mieć jak najlepszą przyczepność...?
    W waw bym nie miał porównania ale u "siebie" na drogach wiem z jaką prędkością mogę pokonywać poszczególne zakręty.I powiem Ci Słowik że mercem wcale nie wchodzę wolniej w zakręty niż e32 jak to powiedziałeś "na sportowej gumie".I zaufaj kolego że nie których zakrętów byś nie pokonał E32 na F1 tak jak to robię CLK "na jakichś tam" nexen-ach ;)

Na mokrym...owszem nie próbowałem bo już miałem przykrą sytuację i teraz nie próbuję.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Ok, ale weż jaszcze pod uwagę, że E32 to wiekowa już limuzyna, a CLK to nowoczesne sportowe coupe i choćby z tego względu nie ma co czynić tutaj porównań odnośnie prędkości pokonywania zakrętów.
    Ja miałem w E32 F1 i wiem co są warte.Żałuję, że już praktycznie nie można kupić tych opon, bo oprócz właściwości jezdnych miały również niepowtarzalny wygląd... ;)

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    No ja waśnie bardziej na ich wygląd poleciałem ;)

A nie można już ich kupić?W te wakacje jeszcze kolega kupował do e39...

Uprawnienia umieszczania postów