Mi tez cieknie, przejadę się kawałek zostawię auto przychodzę za 2 godziny np, a tam kałuża ... i nie mam pojęcia z w którym miejscu gdzieś z przodu na pewno pod chłodnicą cieknie i tylko jak auto stoi. Na tydzień muszę dolać ok 0,5l
Mi tez cieknie, przejadę się kawałek zostawię auto przychodzę za 2 godziny np, a tam kałuża ... i nie mam pojęcia z w którym miejscu gdzieś z przodu na pewno pod chłodnicą cieknie i tylko jak auto stoi. Na tydzień muszę dolać ok 0,5l
no u mnie z tyłu ale jutro bede wiedział zdejme kolektor i powinno być widać co i gdzie
pod kolektorem ssacym sa takie dwie rury co lacza przod silnika z tylem-tam lubi cieknac....jesli jest ok, to kopiemy dalej-skrobiemy gume, wytlumienie-gabke-co jest miedzy glowicami, az dokopiemy sie do dekla wodnego-tam jest taka uszczelka co ciekla u mnie...Zamieszczone przez paoloz
jesli tam jest ok a cieknie gdzies z tylu, to wyjmujemy skrzynie biegow, pod kolem zamachowym jest nastepny dekiel co zaslania kanaly wodne....
Ależ po co sięgać tak głęboko?
Wystarczy porywa silnika z uszczelniaczem i też dobrze ubywa.
dobra wyciek zlokalizowany
dziurka jak by ktoś szpilką przebił ,opaska przetarła przewód gumowy http://www.realoem.com/bmw/showparts...21&hg=64&fg=18
numer 7
ale nie obeszło sie bez zmiany dekla odmy :)
zlokalizowane pocenie olejowe (pękniety dekiel odmy)
mam nadzieje że już nigdy tam nie bede musiał zaglądać :hah:
No i gra!Zamieszczone przez paoloz
Zaglądać będziesz ale za jakieś 200 tys km jak odma padnie :hah:Zamieszczone przez paoloz
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
koledzy czy w M62tub35 jest tylko jedna pompka elektryczna w układzie chłodzenia ta wraz zaworami ogrzewania czy jest jeszcze jakaś od obiegu? Bo na foto wiadać dwie pompki. Jakoś nie zakumałem czy są dwie czy na foto to jest jedna i ta sama?
Pompka wspomagająca jest jedna - właśnie ta obok zaworów poza nią oczywiście główna pompa pędzona paskiem :)
Jest druga (działająca na postoju) do przycisku REST lub MAX. W inpie powinno wyjść czy jest sprawna. Przeważnie są niesprawne bo nieużywane, a nowa kosztuje niewiele mniej niż całe elektrozawory.
A powiedz proszę, gdzie jest ta druga pompka?Zamieszczone przez WojtekE_32
Bo chyba nie chodzi o tą co jest pod zaworami? Ona chodzi juz po włączeniu zapłonu :)