Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Renowacja starego BMW

Zaawansowany Użytkownik Awatar krabi_one
    BMW
    E60 530i
    Jak było 603-4 sztuki , to nie ważne czy go odrestaurujesz czy nie...
    ważne aby jego stan się nie pogorszył , to i tak będziesz do przodu.

Ja bym na Twoim miejscu się nie zastanawiał, (proste - co Ci się uda odrestaurować to Twoje, ważne aby niskim kosztem , a jak zapał i chęci zaginą , zawsze znajdzie się ktoś kto odkupi drożej)

Mam znajomego który w sumie z pasji tak robi , tyle że ma zasadę . pełen samochód razem z odnowieniem nie może wynieść jak 10 000 zł . i co ? udaje się i to bardzo fajnie, oczywiście nie są to jakieś super auta które podbijają serca, ale... są zawsze pasjonaci.

Przeprowadzenie takiej operacji, nie zawsze jest bardzo kosztowne , albo inaczej , kosztowne - dość szybko odrestaurujesz, nie drogie - potrzebujesz na prawdę dużo czasu ale jest to możliwe.

przykładem jest np. scirocco 1 gti przy którym niestety tylko trochę pomogłem - kosztowo wyszło niedużo (razem z kupieniem 2 scirocco) . teraz jest to jedno z najpiękniejszych scirocco 1 w Polsce, jak nie jedyne w tak pięknym stanie . W de teraz kosztują takie auta kilkukrotnie więcej.
    a oto efekty, naprawdę włożenia niskiego kosztu w odrestaurowanie (dokładnie te na zdjęciach):

http://scion.pl/index.php?option=com...d=96&Itemid=64

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    A tak w ogóle to co się Jey jeszcze fotami nie chwalisz :D
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik Awatar ACS
    BMW
    E-38
    Cytat Zamieszczone przez krabi_one
    Ja bym na Twoim miejscu się nie zastanawiał, (proste - co Ci się uda odrestaurować to Twoje, ważne aby niskim kosztem , a jak zapał i chęci zaginą , zawsze znajdzie się ktoś kto odkupi drożej)
    I tu trochę jesteś w błędzie,niskim kosztem to można sobie VW lub Ople robić,których wartość nie przekracza kilku tyś zł.Podam przykład,kumpel robił sobie Camaro,nie pamiętam rocznika ale staruszek wsadził w niego dobrych kilka lat temu około 70tyś zł,oczywiście tez chciał zaoszczędzić i bude (blacharkę i lakier) robił u pana Miecia,pan Miecio oczywiście był tańszy od innych o połowę,auto polakierowane stało w garażu i powoli kumpel je składał.Wiadomo jak z takimi autami jest,coś trzeba sprowadzić,dorobić itd,zanim je złożył na aucie zaczęły pojawiać się purchle,zakola zaczęły korodować,ogólnie lipa,auto do poprawki.

Jak ma się takie auta robić tanio to lepiej je sprzedać w takim stanie jak jest,bo i tak nikt nie zapłaci więcej za poniesiony wkład.603 sztuki wyprodukowane to coś świadczy o aucie,jego wartości i unikatowości.

P.S Właśnie daj foty.

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez ACS
    niskim kosztem to można sobie VW lub Ople robić,których wartość nie przekracza kilku tyś zł
    Nie do końca się zgodzę z tym Oplem. Odrestaurowanie takich aut jak choćby Kadett C GT/E, Kadett, Olimpia nie należy do tanich. Nie mówiąc już o autach typu Senator A1 i Ople grupy KAD, czyli Kapitan/Admiral/Diplomat (ten ostatni szczególnie w wersji Coupe V8).

Wic ja od siebie mog powiedyie tyle, że odrestaurowanine jakiegokolwiek auta nie jest tanie, jeśli ma być dobrze zrobione.

Mnie Opel Kadett E Cabrio Bertone jak narazie kosztował ok 10 000 PLN. A końca nie widać

Uprawnienia umieszczania postów