Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: [mechanika] E32 skrzynia automat problem

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    Twoje pojęcie elementarności jest co najmniej dziwne - włącznik może być zacięty zarówno w pozycji w której obwód jest otwarty jak i zamknięty .
    W tym temacie rozmawiamy na temat skrzyni w ktorej nie wchodza biegu w gore - najbardziej prawdopodobny powod (w opisywanym przypadku) - przycisk Kickdown zaciety w pozycji w ktorej wspominany przez ciebie "obwód" ma ciagly sygnal do redukcji biegu.

Co do tego ma wąłącznik "zacięty" w pozycji ktora nie wymusza zadnego sygnału?

Nie wie tego nikt poza tobą.

A co do wychowania to zapraszam do innego tematu w którym to ty pierwszy zacząłeś obrażać moją rodzinę i mnie- :medit:
    Nigdy nie obraziłem nikogo z Twojej szanownej rodziny. Przypomnij sobie dokladnie swoje "OSOBISTE WYCIECZKI" w temacie http://forum.7er.pl/ocynk-vt10203,15.htm

Zastanawia mnie jednak agresja ktora kierujesz w moją strone?

Oby szybko nadeszła okazja przy ktorej bedziesz mi mogl wytlumaczyc jej powody osobiscie.
    Czarne e32 w benzynie!

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Będzie niedługo spocik przy % to może pogadamy wreszcie i się zaprzyjaźnimy.

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Będzie niedługo spocik przy % to może pogadamy wreszcie i się zaprzyjaźnimy.
    Ja bardzo chętnie, zwłaszcza przez wzgląd na naszych wspolnych znajomych ktorych od lat powazam i szanuje, jak rowniez wspolne forum i klub.
    Czarne e32 w benzynie!

Początkujący Użytkownik Awatar Stvstifler
    BMW
    E32 750iA
    Panowie po co te kłótnie, będzie spot to i ja chetnie przyjade i postawie Wam obu po piwie :)

No i odpowie mi ktos na moje dodatkowe pytanie ? ;)

Takie pytanie, czy Stvstifler posiada w swoim e32 skrzynię 4hp22/24? Nie miałem wprawdzie do czynienia z taką skrzynią w e32 ale w e34 nie było elektrycznego kickdowna. Przypuszczam (nie sprawdzałem na schematach), że podobnie będzie w tym e32.

BMW
    E32 750iA
    Tak, tam jest wlasnie taka skrzynia. Wiec jak, jest wtedy jakiś problem z wymianą / naprawą tego kick-down'a ? No i jeśli komputer pokazał taki błąd to jest to raczej to ? Czy może też być jakaś inna ukryta wada skrzyni ?

Początkujący Użytkownik
    BMW
    735iA
    Cytat Zamieszczone przez sylwekk
    Takie pytanie, czy Stvstifler posiada w swoim e32 skrzynię 4hp22/24? Nie miałem wprawdzie do czynienia z taką skrzynią w e32 ale w e34 nie było elektrycznego kickdowna. Przypuszczam (nie sprawdzałem na schematach), że podobnie będzie w tym e32.
    W mojej e32 jest skrzynia 4hp22 i mam przycisk kickdowna pod pedałem gazu
    Zapraszam
    www.bmwfan.pl

BMW
    E32 750iA
    No to jak Panowie, ktoś mi odpowie na pytanie wkoncu ? :)

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Nie rozumiem zupełnie - miałeś sprawdzić pod pedałem czy masz włącznik czy nie - wygląda on mniej więcej tak - http://www.allegro.pl/item809674933_...n_sprawny.html

i znajduje się w podłodze pod pedałem gazu.

Ale dziwne by było, żeby występowała usterka czegoś czego nie posiadasz - dlatego zakładam że go posiadasz.

Na szybko możesz odpiąć od niego wtyczkę i zobaczyć co to da.

BMW
    E32 750iA
    Kwestia załatwiona, byłem w serwisie i rzeczywiście wymontowanie przycisku kick down pomogło, nowy mam miec za tydzien i zamontują :)

Uprawnienia umieszczania postów