Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: [mechanika] E32 skrzynia automat problem

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Wciśnięty zrzuca w dół - ale jak zrzuci to samochód w końcu musi zacząć przyspieszać i wrzucać wyższy bieg - no chyba że u ciebie zrzuca do jedynki i na niej piłuje... A krzynia może też zmieniać biegi bez użycia kickdowna...

U mnie kiedyś się zacinał kickdown i efekt był taki że po prostu nie działał - ale nie miało to żadnego wpływu na pracę skrzyni przy normalnej jeździe ( bez kickdowna)

Dlatego piszę z własnej autopsji a nie czyjejś ...

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez xsilver
    Wciśnięty zrzuca w dół - ale jak zrzuci to samochód w końcu musi zacząć przyspieszać i wrzucać wyższy bieg.
    Zacięty przycisk nie zezwoli na wrzucenie biegu wyżej, nawet jeśli jest to poza granicami twojej percepcji.

"Twój" przypadek który opisujesz, to zupełnie inna kwestia. Nie działający przycisk nie załączy redukcji biegu. Na tym koniec. To także elementarne.
    Czarne e32 w benzynie!

Początkujący Użytkownik Awatar Stvstifler
    BMW
    E32 750iA
    Czyli jak panowie, macałem tam pod pedałem gazu i nie wyczułem zadnego przycisku. Dzisiaj zrobiłem rundke autem, odpala normalnie, działa bieg wsteczny, ale jak daje na "D" to jedzie cały czas na jednym biegu mimo to że rosną obroty i motor zaczyna wyć. Chyba że przestawia sie tam coś na tym przycisku trybu obok skrzyni gdzie jest "S" "N" i "M" (chyba tak bo z głowy pisze) ?

BMW
    m60
    Włącznik kickdownu to taki jakby odbojnik pod pedałem gazu - taki grzybek - jak mocno wdepniesz pedał gazu to powinieneś poczuć i usłyszeć kliknięcie.

Na zegarach nic się nie wyświetla ? Z jakiego biegu skrzynia rusza ? Może pracuje w trybie awaryjnym i jeździ na 3 biegu ? -> do jakiej prędkości możesz się rozpędzić na D ?

BMW
    E32 750iA
    Jutro musze sprawdzic ten przycisk kick-down'u zatem. Krowa rozpędza sie do 60km/h przy 4000-5000k obrotów (dokladnie nie pamietam) i motor zaczyna wyć.

BMW
    E32 750iA
    Panowie, bylem dzisiaj w warsztacie, podłączyli skrzynie pod komputer i wyszedł błąd przycisku kick down. Szef powiedział że skrzynia żyje i na awaryjnym tez nie jezdzi bo nie wyświetla sie na blacie "getriebe program". Wstępnie umówiłem sie na środe na sprawdzenie tego kick downa, mowil ze moglo zajsc jakies zwarcie czy coś, albo sam przycisk.

Moje pytanie dodatkowe do Was - jeśli wyświetlił sie błąd tego przycisku to winą nie zmieniania biegów jest wlasnie on ? Jak uwazacie ?

BMW
    e32
    Chyba wystarczajaco dobitnie juz to wytlumaczylem?

Teraz czekam na moje piwo. :D

... a wypadaloby zeby ktos z wypowiadajacych odzszekał kilka swoich "rewelacji"
    Czarne e32 w benzynie!

BMW
    m60
    Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    Chyba wystarczajaco dobitnie juz to wytlumaczylem?

Teraz czekam na moje piwo. :D

... a wypadaloby zeby ktos z wypowiadajacych odzszekał kilka swoich "rewelacji"

Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem - i przekonuje się o tym z każdą Twoją wypowiedzią, a do tego nie masz za grosz dobrego wychowania ...

Przecież napisałem wyraźnie jak było u mnie i co działało a co nie ...

I to ja napisałem koledze żeby podjechał na komputer a nie wróżył z fusów - bo tak to równie dobrze mógł pół samochodu wymienić - bo i takie przypadki były ...

BMW
    e32
    Na temat dobrego wychowania zwracaj uwage dopiero wtedy gdy sam zaczniesz funkcjonować na forum jak normalnie wychowany człowiek.

Jak na razie prezentujesz czepliwość godną rozwydrzonej nastolatki, wypisujesz mi jakieś niezrozumiałe docinki, ktorych nikt poza tobą nie rozumie, na dodatek sprzeczasz sie nie mając racji.

Oto co napisałeś:

Cytat Zamieszczone przez xsilver
    U mnie kiedyś się zacinał kickdown i efekt był taki że po prostu nie działał - ale nie miało to żadnego wpływu na pracę skrzyni przy normalnej jeździe
    Nie "zacinał" sie tylko nie działał. Roznica kolosalna. Albo cos nie działa albo tkwi w pozycji załączonej. Elementarnie proste.
    Jak włącznik światła nie działa to nie włączysz światła w pokoju - proste.
    Jak włącznik światła sie zatnie w pozycji "ON" to światła w pokoju nie zgasisz - proste.

Tak samo jest z tym przyciskiem.

Problem tkwi w tym ze nie potrafisz sie przyznac do błedu, co wymaga minimum odwagi.

Na dodatek przy kazdej mozliwej okazji probujesz mi wtulić niewiedze, brak zorientowania albo brak doświadczenia - co z rzeczywistością nie ma nic wspolnego.
    Czarne e32 w benzynie!

BMW
    m60
    Twoje pojęcie elementarności jest co najmniej dziwne - włącznik może być zacięty zarówno w pozycji w której obwód jest otwarty jak i zamknięty .

A co do wychowania to zapraszam do innego tematu w którym to ty pierwszy zacząłeś obrażać moją rodzinę i mnie- :medit:

Uprawnienia umieszczania postów