-
Zaawansowany Użytkownik
e38 automat pytanie
Mam pytanie związanee z tym jak zachowują się wasze automaty w jezdzie wolnej w mieście. Pytam bo ja zauważam że czasem mój automat strasznie szybko włącza 5 bieg. Jadąc spokojnie w mieście te 50-60km/h wrzuca mi juz piąty bieg i tak sunie przez miasti z obrotami rzędu 1,5tys/obr. Czy to normalne? zauważam też, że czasem zachowuje się inaczej tzn nie wrzuca tak szybko 5 biegu. Jest też cos takiego że rozpędzając auto czwarty bieg potrafi wrzucić tylko na dosłowną chwilkę i za nim odrazu włącza piątkę. Dziwnie to dla mnie jest bo ogólnie odczuwam że włącza te biegi jak mu się podoba swoim własnym stylem, zdarza sie, że mam wrażenie że nie wiem co ma wrzucić jaki biegiem jechać i tak jakby jadąc przypuśćmy 4 biegiem coś zrobi bo czuję to na obrotomierzu ale bieg dalej pozostawi czwarty. Czemu tak jest czy tak jest te z u was, czy cos zaczyna mi skrzynia świrować, choć ogólnie to chodzi bez najmniejszych kłopotów od początku.Dodam że olej zmieniałem był ciemny, ale to było rok temu zaraz po kupnie. Co Wy na to?
Uprawnienia umieszczania postów