Tu sie muszę zgodzić z kolegą Tomar Wszystko jest na obudowie termostatu i kupuje się w komplecie czyli termostat z obudową. Kombinuję z pompą bo auto dziwnie sie zachowuje raz się da odpowietrzyć a za chilkę nie temperatura się zmienia raz trzyma 98 stopni raz 110 a wczoraj jak pisałem doszła do 115. Wisko praktycznie sie nie włacza dopiero jak gazuję silnik i to się potrafi włączyć na chwilkę i milknie. wentylator elektryczny też włacza się jak chce ten jest sterowany z ECU a ono bierze sygnał z czujnika na silniku gdzie temperatura różni się od tej jaka dociera do blaszki bimetalicznej wisca z tąd wentylator elektryczny się włącza jak chce ale włącza a wisco dopiero jak gazowaniem wymusze obieg płynu. W dodatku wąż idący do chłodnicy mam wrażenie że czasem jest w nim sporo powietrza jest dziwny podczas ściskania. W zbiorniczku nie widzę strumienia płynu lecącego z powrotu na wolnych obrotach wogóle nawet się nie sączy a na rozgrzanym silniku chyba powinien. Zastanawiam się tylko nad tym termostatem czy też wymienić nie ukrywajmy że jest dośc drogi i raczej osiągalny tylko w ASO.Jest jedno ale przemawiające za jego wymianą błąd 140 kolega WojtekE_32 u siebie wymieniał lecz błąd pozostał. Ja nie wymieniałem więc może błędu po wymianie bym sie pozbył.

W dodatku chłodnica u góry jest gorąca że nie można jej dotknąć a na dole jest ciepła ale tyle że ciepła. Układ nie ma obiegu lub jest zapowietrzony. To drugie wykluczam bo już tyle suię naodpowietrzałem że szok. Ciągle się zapowietrzać moze ze względu na brak obiegu. Ja to tak rozumiem jak sie mylę prosze mnie poprawić. Nie jestem fachowcem w dziedzinie układu chłodzenia w BMW ale tak chyba by to powinno być jak rozumuję.